Teol.hu podcast

2023.05.13. 14:36

Háromezer diáksportos eseményt szervezett a Kerezsi Endre-díjjal kitüntetett Földesi Gyula

Nem kedveli a felhajtást, a rivaldafényt, olyan ember ő, aki inkább csendesen, a háttérben szeret dolgozni. Lassan negyven éve a sportrendezvények szervezése határozza meg az életét.

Rónai Gábor

A Tolna Megyei Testnevelési és Sporthivatal sportszakmai munkatársaként, majd Tolna Megyei Önkormányzat Ifjúsági és Sport Osztálya Sportszakmai munkatársaként egyik legfontosabb feladata a diáksport segítése volt. Huszonhat éve, 1997 óta látja el a Tolna Megyei Diáksport Tanács titkári feladatait. Munkáját odaadóan, szívvel-lélekkel végzi és személye mostanra teljesen egybeforrt Tolna megye diáksportjával. A megyében megrendezett összes régiós és országos versenyen a személyes megjelenése, precizitása, munkabírása biztosíték a végső sikerre. 

Földesi Gyulával beszélgetett Rónai Gábor szerkesztő. Fotó: TEOL

Néhány napja rangos kitüntetést vehetett át a Magyar Sport Napja alkalmából Budapesten, a Puskás Arénában, ahol a Honvédelmi Minisztérium Sportért felelős államtitkársága Kerezsi Endre-díjjal ismerte el az egyetemi és diáksport területén végzett erőfeszítéseidet. 

Földesi Gyula – mert róla van szó – eddig 1500 országos és 1500 megyei elődöntő, döntő szervezéséből vette ki a részét, s most is benne van a sűrűjében, hiszen ezen a hétvégén Szekszárd ad otthont az V.-VI. korcsoportos leány diákolimpiai döntőnek, amelyben két helyi csapatért is szoríthatunk. 

A TEOL.hu legújabb podcast adásában vele beszélgettünk diáksportról, labdarúgásról és galambtenyésztésről – a nagy hobbijáról. 

Korábbi podcast beszélgetéseinket ide kattintva találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!