BMX és Triál pálya nyílt Szekszárdon

2023.05.07. 15:58

Hirtelen halál is szerepelt a programok között - galériával!

BMX Freestyle és Triál pálya megnyitót tartottak szombaton a szekszárdi Vásártéren zenével, jó hangulattal, aranyos, bicikliző kisgyerekekkel, akik játszi könnyedséggel tekertek védőfelszereléseikben U-alakban a két pályán. Láthatóan komolyan vették a kihívásokat, az oktatójuk portálunknak elmondta, hogy egyre ügyesebbek.

Brunner Mónika

Az ügyességi pályákon egyre nagyobb gyakorlatot lehet szerezni, mindkét pálya megfelel a nemzetközi előírásoknak

Fotó: Makovics Kornél

A BMX Freestyle elnevezéssel sokan tisztában vannak, a BMX-kerékpárokhoz köthető sportág extrémsport, amely részese az olimpiai játékoknak is. A triált már kevesebben ismerik, az a mountain bike egyik fajtája, ahol a kerékpárosnak egy nehéz akadálypályán kell végighaladnia anélkül, hogy a lábát letenné. A sport nagyon jó egyensúlyérzéket kíván, de természetesen a kerékpárok is speciálisak: ezeken a bicikliken nincs ülés. 

A megnyitó esemény résztvevőit szombat délután köszöntötte a Vásártéren Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere. Elmondta, a városnak öröm, hogy a két pálya megvalósult. Mindenkinek kellemes időtöltést, balesetmentes biciklizést kívánt. 

Demjén Ferenc, a Fanatix Mountain Bike Club Szekszárd ügyvezető elnöke portálunknak ismertette, hogy a két pálya technikai-műszaki átadása, valamint a nagyközönség pályákra engedése múlt év december végén megtörtént. A mostani szombati esemény egy ünnepélyes megnyitó tele programokkal, amelyek között szerepelt a pályákkal való ismerkedés, BMX tippek, trükkök, tanácsok, "Hirtelen halál" ügyességi gyorsasági verseny a triál pályán, BMX Freestyle bemutató, triál nyitott edzés, egyre nehezedő akadályok leküzdése, bringás kergetőzés. 

– Mindkét pálya megfelel a nemzetközi színvonalnak, és utánpótlás nevelés céljából jött létre. Tervezünk ingyenes oktatásokat is hetente egyszer egy-két órás edzéseken, amelyeken külön-külön foglalkozunk mindenkivel. Az ingyenes oktatások feltétele, hogy egyesületi tagnak kell lenni.

Az oktatásokon a gyerekeknek és a felnőtteknek is biztosítjuk a biciklit és a védőfelszerelést bérleti díj ellenében – mondta Demjén Ferenc, majd hozzátette: nagyon fontos, hogy a pályákat csak saját felelősségre lehet látogatni, kizárólag védőfelszerelésekben, a helyszíni szabályok betartása mellett. 

A pályán görkorcsolya, gördeszka, roller és BMX kerékpár használata engedélyezett. Bukósisak, védőfelszerelés használata kötelező. A pályán megtalálható az üzemeltető elérhetősége is, akárcsak az ismert közösségi oldalon, a Five Crew Bringapark címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!