Labdarúgó NB III

2023.05.13. 10:09

Még bejöhet az első tíz közé a Paksi FC második számú csapata

Az utolsó előtti fordulót játsszák az NB III-as focibajnokságok 2022/2023-as szezonjában. A Közép csoportban szereplő Tolna vármegyei csapatok közül a Paksi FC II és a Majosi SE lép pályára a hétvégén, a Szekszárdi UFC szabadnapos lesz.

TEOL

A paksi ifjak az MTK II ellen hazai pályán is szeretnének győzni

Fotó: Molnár Gyula

A tabellán tizenegyedik helyen álló paksiak a tartalékcsapatok meccsén az ötödik helyet elfoglaló MTK Budapest második sorát fogadják, szokás szerint vasárnap 11 órától. A két együttes tavaly novemberi összecsapását 2–1-re Kindl István tanítványai nyerték meg vendégként, s most is szeretnének győzni, hogy bejöhessenek az első tízbe a bajnoki táblázaton. 

Az előző hétvégén szabadnapos Majosi SE ugyancsak 11 órától játszik, mégpedig idegenben, az Újpest második csapatának otthonában. Kardos Ernő alakulata hazai pályán 1–1-re végzett a lila-fehérekkel. Az újonc nagy tavaszi hajrát kivágva már hetekkel ezelőtt bebiztosította bennmaradását az NB III-ban, amivel egyúttal történelmet is írt, így most már nyugodtan, mindenféle teher nélkül játszhat. 

Jó esetben akár még a tizenkettedik helyre is feljöhet a jelenleg tizennegyedik világoszöld gárda. A tizedik helyezett újpestieknek pedig igazából mindegy, hiszen nagy valószínűséggel ebben a pozícióban is zárják majd a 2022/2023-as bajnoki idényt. 

NB III, Közép csoport, a 37. fordulóban. Május 14., vasárnap
Paksi FC II–MTK Budapest II, 11 óra. Vezeti: Horváth P. (Nagy M., Bán K.). 
Újpest FC II–Majosi SE 11 óra. Vezeti: Holczbauer F. (Szkrajcsics P., Sáfárik P.).
A Szekszárdi UFC együttese a hétvégi fordulóban szabadnapos. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!