Karate

2023.05.09. 07:31

Top tízben zárt az országos bajnokságon a Bátaszék SE

Öt arannyal, öt ezüsttel és kilenc bronzzal zárták a WKF Magyar Bajnokságot, s végeztek összesítésben az éremtábla nyolcadik helyén a Bátaszék SE sportolói.

R. G.

Nagyot harcoltak a bátaszéki fiatalok az idény egyik legrangosabb versenyén

Fotó: Beküldött kép

Május első hétvégéjén zajlott hazánk legnagyobb nemzeti versenye a WKF Magyar Bajnokság, melyre több mint 800 nevezés érkezett be. A Bátaszék SE a két napon huszonnégy versenyzővel képviseltette magát. Szombaton 1 arany, 3 ezüst és 1 bronz vasárnap 4 arany 2 ezüst és 8 bronz jutott a klub versenyzőinek, ami az éremtábla 8., míg a ponttábla 7. helyére repítette a BSE-t. 

„Nagyon jó volt az egész hétvégén Bátaszékinek lenni! – összegzett Nagy Ákos a klub közösségi oldalán. – Azt hiszem nem túlzás azt állítani, hogy többször borítottuk a papírformát. Olyan pillanatokat éltünk át hétvégén, mintha egy hullámvasúton ülnénk. Némi csalódottság, bosszúság és mellette önkívületi örömmámor. De ettől szép a sport. Összességében elmondható, hogy a befektetett munka megtérülni látszik, összességében jól teljesített a csapat. Vasárnap lett négy magyar bajnokunk és rengeteg érmünk, ami mögött rengeteg győztes mérkőzés és építő jellegű tanulás is sorakozik. A szívemhez legközelebbi érzések nem éremben, hanem teljesítményben mérhetők, ezért ha ki kellen emelnem a legfelejthetetlenebb pillanatot, az mindenképpen az U14-es fiú csapat bronzérme lenne, akik öt mérkőzésből négyet nyertek – egyet hajszállal veszítettek – és igazán örömteli menetelést hajtottak végre a nagycsapatok sűrűjében. Az UTE, az MTK és a Kakusei csapait győztük le, majd a döntőbe jutásért a Kakusei erősebb csapától szenvedtünk 2:1-es vereséget. Végül a DMTK csapatát győztük le a bronzéremért. Mindeközben a bátaszéki szurkolótábor elképesztő energiákkal támogatta a csapatot, ami egy igazán különleges zárása volt a versenynek. Külön köszönet a BSE versenyzőinek alázatos tavaszi munkájáért, a szülőknek, szponzoroknak a támogatásért! Köszönöm a BSE edzői team munkáját, profi munkát végeztek!” – húzta alá a vezetőedző. 

A BSE eredményei, szombat:
1. helyezett: Romhányi Vid (Master +30 év -75 kg)
2. helyezett: Kiss Bánk Botond (U21 -67 kg), Hefner Zsófia (kadet -47 kg), Kovács Zoltán (Master +50 év +75 kg)
3. helyezett: Kovács Zoltán (Master +40 év +75 kg)

Vasárnap
1. helyezett: Izsák Fruzsina (kumite), Nagy-Jánosi Bátor (kumite), Pfeifer Mira (kumite), Vörös Botond (kumite), 
2. helyezett: Gál Bence (kumite), Péter Panna (kumite)
3. helyezett: Gál Dániel (kumite), Péter Anna (kumite), Pfeifer Mira (kata), Rózsahegyi Viktória (kumite), Sárközi Mirella (kata, kumite), Takács Dominik (kumite)
Csapat kumite: Nagy-Jánosi Bátor, Vörös Botond, Gál Dániel (tartalék: Bóta Bence, Varga Máté) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!