Atlétika

2023.06.12. 12:05

A bonyhádi Böndör Márton ezüstérmes a WA Continental Tour Bronze-versenyen

A Magyar Nagydíj-sorozat hétvégi, nyíregyházi állomásán mérte össze erejét riválisaival az AC Bonyhád két atlétája, Kling Réka és Böndör Márton.

B. S.

Böndör Márton ezüstérmet szerzett Nyíregyházán

Forrás: MASZ

Múlt hét utolsó napján a Magyar Nagydíj-sorozat soron második állomásán, a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban rendezett WA Continental Tour Bronze-viadal nemzetközi mezőnyében két bonyhádi atléta, Kling Réka és Böndör Márton is megmérettette magát.

A völgységiek nehézatlétája női súlylökésben és diszkoszvetésben is dobókörbe állt. Előbbi számban (két rontott után) első érvényes kísérletével 13,19 méterig jutott, amin a folytatásban nem tudott javítani, így hetedikként zárt. Diszkoszvetésben viszont az utolsó, hatodik próbálkozásra 44,16 méterre dobta el a szert, az új egyéni legjobbjával hatodik lett. Súlylökésben az amerikai Chase Ealey, utóbbi számban a finn Salla Sipponen nyert.

A februári fedettpályás magyar bajnokon rúdugrásban aranyérmet szerző Böndör Márton 440 centiméreten szállt be a versenybe. Ezt, majd a 460-at is második kísérletre teljesítette, majd a 470 centit elsőre átvitte, ami végül ezüstérmet jelentett a huszonegy éves bonyhádinak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!