Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság

2023.02.21. 16:30

Egyéni legjobbjával közel került az Európa-bajnoksághoz a bonyhádi atléta

Egyéni csúccsal nyerte meg a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság rúdugró számát Böndör Márton. Az AC Bonyhád kiválóságának edzőjét, Scheidler Gézát kérdeztük tanítványával és mint szövetségi kapitány, a versennyel kapcsolatban.

Berg Sándor

Böndör Márton (jobbra) bátyjával, Dániellel

Forrás: Beküldött fotó

„Fontos megemlíteni, hogy ezzel a bajnoki címmel bátyja nyomdokaiba lépett, Dániel korábban már volt magyar bajnok rúdugró – emlékeztetett Scheidler Géza, hozzátéve, decembertől ő is részt vesz testvére felkészítésében. – Úgy tűnik, hogy ez egy gyümölcsöző együttműködés, s egyre inkább azt látom, hogy ez lesz a jövő. Hozzáteszem, Márton személyében nagyon tehetséges fiúról van szó, aki ezzel az 5,12 méteres eredményével belátható távolságon belülre került az U23-as Európa-bajnoki szintet jelentő 5,20 méterhez.”

A 2002-es születésű atléta 460 centiméteren szállt be a versenybe, majd a 4,80-at és a 4,90-et is elsőre átugrotta, amivel biztossá vált az aranyérme.

„Nagy kérdés volt, hogy amikor már eldőlt a bajnoki cím, megelégszik-e ennyivel vagy tovább tud-e még lépni. Pozitívum volt, hogy küzdött (az 5,02-t másodikra, az 5,12-et elsőre vitte át és az Eb-szintet jelentő 5,20-nak is nekiment – A szerk.), aminek egyéni csúcs lett az eredménye. Ez mindenképpen biztató eredmény, meglátjuk, hogy a szabadtéri szezon mit hoz. A legnagyobb elismerés az lenne, ha kijutna a júliusi finnországi kontinenstornára” – fogalmazott Böndör Márton edzője.

Scheidler Géza nemcsak az AC Bonyhád edzőjeként volt érdekelt a magyar bajnokságon, hanem szövetségi kapitányként is.

„A versenyeket erősségük alapján pontszámok szerint értékelik, ennek eredménye alapján a hétvégi bajnokság a tizenkettedik helyet foglalja el Európában. Ez nagyon szép eredmény, az elmúlt tizenöt évben az volt a legjobb fedettpályás versenyünk. Ennek alapját képezte, hogy utánpótlásszinten több, a férfiaknál 200 méteren született új csúcs, a nőknél pedig majdnem megdőlt a 800 méter rekordja” – összegezte a 49. Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságot a kapitány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!