Kerékpár

2023.06.07. 09:17

Szétnézni jó volt a csúcson, de az oda vezető úton meg kellett szenvedni

Szombaton és vasárnap is megmászták a Kékest a Szekszárdi Sportközpont versenyzői.

TEOL

Mármarosi Alexa az atlétikai világbajnokságra szóló meghívóval

Fotó: Beküldött kép

Előszőr Gyöngyösről indulva a mátraházi emelkedőt leküzdve, leszáguldva Parádra, Sirokon keresztül Markaz felé Mátrafüreden újra neki a hegynek, de már a csúcsra felkapaszkodva zajlott a 83 kilométeres küzdelem. Itt Tulok-Darida Simon, Mármarosi Marcell és Mármarosi Alexa versenyzett az összkorcsoportos 285 fős (!) mezőnyben. 

Abszolút sorrendben Simon (133.) Marcell (185.) Alexa pedig (198.) helyen ért célba. Alexának a nők között egy a hatodik, az U15 lányok mezőnyében pedig az első helyet jelentette, aminek egy ingyenes belépő volt a jutalma az augusztusi atlétika világbajnokságra! Az eredményhirdetéskor derült ki, hogy több ilyen fiatal lány nem is vállalkozott ekkora erőfeszítésre! Simon és Marcell korcsoportjuk ezüst és bronzérmét nyerték el a brutális terepen. 

Vasárnap Gyöngyösről indulva 16 kilométeres távon, „csak” a Kékesre kellett minél gyorsabban feltekerni! Itt már két fővel bővült a szekszárdi csapat, mert Mármarosi Manuel és Rádi Noel is vállalkozott a csúcstámadásra az U13-as korcsoportban. Simon, Alexa és Manuel ezüstérmesek lettek, Marcell az ötödik Noel pedig a hatodik helyen ért célba.

A legutolsó eredményhirdetés a két nap korcsoportos összetettjét és a férfi, női abszolút összetettet is magába foglalta: Simon és Marcell ezüst, illetve bronzérmesek lettek, Alexa pedig az aranyérme mellé szerzett még egy női bronzot is! Így elmondható, hogy szinte éremeső hullott a szekszárdiakra, mert a két nap alatt a négy kerékpárosuk 10 érmet hozhatott haza. 

Eredmények
Mátrakör (83 km). U15: 2. Tulok-Darida Simon, 3. Mármarosi Marcell. WU15: 1. Mármarosi Alexa. Kékesi csúcstámadás (16 km): 2. Tulok-Darida Simon, 3. Mármarosi Marcell. WU15: 2. Mármarosi Alexa. U13: 2. Mármarosi Manuel, 3. Rádi Noel. Összetett 83+16 km. U15: 2. Tulok-Darida Simon, 3. Mármarosi Marcell. WU15: 1. Mármarosi Alexa. Nők abszolút összetetje 83+16 km: 3. Mármarosi Alexa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!