Európa Játékok

2023.06.23. 16:58

Vindics-Tóth Lili Anna egyéni csúcsa is kellett az első osztályba jutáshoz

Az élen végzett a magyar válogatott a krakkói Európa Játékok keretében Chorzówban zajló atlétikai csapat Európa-bajnokság második vonalában, ezzel feljutott az első osztályba.

TEOL

Vindics-Tóth Lili Anna a hatodik helyen végzett 1500 méteren

A magyarok már az első nap után az élen álltak a 16 együttest felvonultató mezőnyben, majd a másodikon tovább növelték előnyüket, és a zárónapnak úgy vágtak neki, hogy a mögöttük álló ukránokat 31,5 ponttal előzték meg. Még ennél is fontosabb volt, hogy a negyedik pozíciót elfoglaló románokkal szemben 89 pont volt az előnyük, mivel az első három között kellett végezni a feljutáshoz.

Az utolsó napon a magyarok közül egyéni csúcsot futott 1500 méteren Vindics-Tóth Lili Anna. A Dombóváron nevelkedett, jelenleg a Budapesti Honvédban sportoló atlétanő 4:11.87 perccel a hatodik helyen zárta a számot. 

„Fantasztikus és kiélezett versenyben voltunk az ukránokkal, akiknek ezúttal is gratulálunk. Azt hiszem, a siker titka az volt, hogy az egyéni teljesítmények mögött ott volt a csapatérdek. Ez a generáció az utóbbi időszakban kovácsolódott egy egységes csapattá” – mondta a delegációt vezető bonyhádi szakember, Scheidler Géza, a magyar szövetség szakmai igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!