Kosárlabda

2023.07.19. 14:43

Biztató játékkal győzték le a románokat Mányoky Rékáék

A kínai Universiadéra készülő magyar női kosárlabda-válogatott a felkészülés utolsó hetében jár.

Teol.hu

Mányoky Réka (a labdával) képviseli a szekszárdi színeket a válogatottban

Fotó: Kiss Albert

A Magyar Bianka dirigálta nemzeti együttes 70–55-re nyert a román válogatott ellen, amellyel szerdán – az Universiade főpróbájaként – ismét összecsap. A magyar csapat tagja Mányoky Réka, az Atomerőmű KSC Szekszárd bedobója, aki a románok elleni találkozón 4 pontot szerzett.  

„Itt vagyunk a felkészülés utolsó, negyedik hetében. Célunk az volt, hogy szépen épüljünk napról napra hétről hétre. Már látszik a pályán, hogy a durva koordinációs szintről a finom koordinációs szintre jutunk. Nyilván még sok hibával játszunk, de a lányok mindent megtesznek. Szépen dolgoztak a négy hét alatt, támadásban és védekezésben is sokat léptünk előre” – értékelt a Wbasket internetes oldalnak a szakember. 

A FISU Nyári Egyetemi Világjátékokat július 28. és augusztus 8. között rendezik a 16 millió lakosú Csengtuban. A női kosártornán a magyar együttes az A-csoportba kapott besorolást, mégpedig az argentinok és a japánok társaságában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!