Labdarúgó NB I

2023.07.28. 21:50

Böde góllal kezdte a szezont, egy pontot szerzett a nyitányon a Paksi FC

A Paksi FC döntetlennel kezdte a 2023/2024-es szezont, miután az NB I-es bajnokság nyitányán 1–1-re végzett a újonc MTK Budapest otthonában.

Teol.hu

Böde Dániel megint remek csere volt, ő mentett pontot a paksiaknak

Fotó: Dömötör Csaba

A gólnélküli első félidőt követően Németh Krisztián góljával az élvonalba most visszajutó MTK szerzett vezetést, de nem sokig örülhettek a kék-fehérek, hiszen a csereként beállt Böde Dániel 144. NB I-es gólját szerezve egyenlített. A hajrára fordulva mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de újabb gól már nem született, így döntetlennel indult a 2023/2024-es idény az OTP Bank Ligában. 

A paksiak negyedszer kezdték döntetlennel az idényt, ezt megelőzően a 2017/2018-as szezonban 2–2-re végeztek az Újpest ellen a Fehérvári úti stadionban. Hat alkalommal győztek a zöld-fehérek, nyolcszor pedig vereséggel indították az aktuális szezont. Bognár György csapatára most egy hosszabb pihenő vár, hiszen a debreceniek elleni bajnokijukat a hajdúságiak nemzetközi kupaszereplése miatt elhalasztották. Legközelebb augusztus 12-én, a másik újonc, a DVTK otthonába látogatnak Hahn Jánosék. 

OTP Bank Liga, 1. forduló
MTK Budapest–Paksi FC 1–1 (0–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, V: Farkas Á. 
MTK: Demjén – Kovács M. (Végh B., 91.), Hej, Bobál D., Kádár, Antonov – Kata, Thiam, Bognár I. (Horváth A., 74.) – Németh K. (Molnár R., 85.), Zsóri (Stieber, 74.). Vezetőedző: Horváth Dávid. 
Paks: Szappanos – Osváth, Windecker, Hegedűs J., Kinyik, Vas G. – Kovács K. (Mezei, 56.), Papp K. (Bőle, 68.), Szabó B. (Haraszti, 68.) – Hahn J. (Balogh B., 76.), Könyves (Böde D., 56.). Vezetőedző: Bognár György.
Gólszerzők: Németh K. (50.), illetve Böde D. (66.). 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!