Kajak-kenu

2023.07.05. 19:37

Hibátlan nyitónapon vannak túl a világbajnokságon a vármegyei kajak-kenusok

Négy vármegyei sportoló volt érdekelt az olaszországi Auronzóban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság szerdai első napján.

Az ifjúsági kenus Juhász István futamgyőztesként egyből döntőbe jutott 1000 méteren

Forrás: Atomerőmű SE

Az Atomerőmű SE ifjúsági világbajnoka, Juhász István kezdte meg elsőként szereplését az osztrák határ közelében elhelyezkedő kisvárosban, ahol 1000 méter selejtezőjében térdelt hajóba. A 18 éves madocsai kenus folytatta idei kiváló szereplését, a hazai mezőny után nemzetközi szinten is letette névjegyét. Magabiztos versenyzéssel – két másodpercet adva a másodiknak –  győzött (4:11,12 perc).

A múlt heti krakkói Európa Játékok után ezúttal már a vb-n volt jelenése a szekszárdi születésű Vajda Bencének, aki Szántó-Szabó Bencével K2 1000 méteren kezdett. Az ASE, Vasas kettőse címvédőként állt rajthoz, s ahogy az egy bajnoktól elvárható, utcahosszal, több mint három másodperccel meg is nyerte a táv U23-as futamát (3:24,48 perc).

A szintén paksi Kollár Kristóf az idősebb korosztály C1 1000 méterén volt érdekelt a nyitónapon, s szoros csata után 3:56,01 perccel ért célba, mindössze 21 századdal megelőzve cseh riválisát.

A bonyhádi felmenőkkel rendelkező, de sződligeti színekben versenyző Opavszky Réka állandó társával, Gönczöl Laurával indult az U23-as koroszály kenu kettesek mezőnyében, s nyert 500 méteren (2:02,39 perc).

Sikerükkel valamennyien bejutottak a pénteki döntőkbe, előtte viszont mindannyian érdekeltek lesznek a csütörtöki nap folyamán is. Opavszky Réka kenu egyes 500 méterén térdel hajóba, Juhász István az ifik, Kollár Kristóf klubtársával, Hodován Dáviddal az U23-asok páros 500 méterén áll rajthoz, míg Vajda Bence K2 500-on selejtez a délelőtti programban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!