Felkészülési mérkőzés

2023.07.06. 10:15

Játékban a vártnál többet kapott csapatától Turi Zsolt

A PTE-PEAC elleni 2–0-s vereséggel kezdte meg felkészülési mérkőzéseinek sorát a Szekszárdi UFC. Turi Zsolt vezetőedző az eredménnyel nem, a mutatott játékkal viszont elégedett volt.

Berg Sándor

Turi Zsolt a pécsiek ellen mutatott játékkal elégedett volt

Fotó: Makovics Kornél

Az előző idényben újoncként a hetedik helyen végző pécsiek otthonában játszotta le első felkészülési mérkőzését Turi Zsolt együttese, mely ugyan kikapott csoportriválisától, a vezetőedző a látottak alapján többet kapott, mint amit kezdésnek remélt. A Rákosmentétől próbajátékra érkező Kavai Dominik és Tóth István is pályára lépett a baranyai megyeszékhelyen.

„Rendszeresen sikerült megbontanunk a hazaiak masszív védekezését, párharcerősek voltunk, amiből labdákat szereztünk és jól mentünk át védekezésből támadásba. Nagyon jól futballozott a csapat, engem is meglepett, hogy ilyen magabiztosak játszottak a srácok – mondta lapunknak Turi Zsolt. – Az is tetszett, hogy rengeteg helyzetet alakítottunk ki, azonban még a létszámfölényes szituációkat is sikerült elrontanunk. A másik oldalon viszont egy felszabadító lövés után kerültek helyzetbe a pécsiek, amiből az ellenfél játékosa kilőtte a hosszú sarkot, a szünet után pedig egy kavarodást követően növelték előnyüket. Az eredmény miatt elkeseredett vagyok, de a játékunk és ahogy beleálltunk az edzőmeccsbe, az tetszett” – értékelte a találkozót a szekszárdiak vezetőedzője.

Felkészülési mérkőzés
PTE-PEAC–Szekszárdi UFC 2–0 (1–0)
Pécs
Szekszárd: Bognár Zs. (Pomozi) – Kiszely, Fekete M., Arena, Béla D. (Füredi) – Gellér (Péter D.), Lékó (Ágics), Budai D. – Kavai (Renczes), Péter A. (Tóth I.), Csapó (Zsákovics)

A sárga-feketék szombaton 10 órakor a kozármislenyiektől vereséget szenvedő Bonyhád-Majos vendégeként lépnek pályára – a völgységi pálya állapotának megóvása érdekében – Bonyhád-Börzsönyben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!