Női labdarúgás

2023.08.27. 15:22

A győzelemhez nem elég a gólhelyzet, azokat be is kell rúgni!

A Szekszárdi WFC a játék képe alapján nyerhetett volna az újonc Soroksár SC ellen, de a helyzeteit kihagyta, így pont nélkül maradt.

Rónai Gábor

Nagy-Cseke Vivien Edina (fehérben) és a szekszárdiak be vannak oltva gól ellen

Fotó: Makovics Kornél

Legalább négy-öt nagy lehetősége volt a szekszárdi egyletnek a Ferencváros fiókcsapata, a Soroksár SC ellen, de amíg ezeket a lehetőségeket nem tudják gólra váltani, sok mindenben nem reménykedhetnek. Micskó Márk, a WFC vezetőedzője értetően bosszús volt a találkozót követően, hiszen már a bajnoki rajton, a Puskás Akadémiával szemben is azért maradtak alul a sárga-feketék, mert nem voltak kellően határozottak a kapu előtt. 

Hiába vetette be a szekszárdi szakmai stáb a három újonnan érkezett amerikai légiós közül Nicole Brianna Taylort kezdőként, Marie Ayala Keeley-t és Alexandria Marie Stubblebine pedig csereként, most még ők sem tudtak segíteni. Igaz, hiú ábránd lett volna mindez, hiszen csak pár napja csatlakoztak a szekszárdi csapathoz, így még bőven kell nekik idő, amíg összeszoknak a többiekkel.

„Ellenfelünk berúgta két helyzetét, nekünk négy-öt helyzetből sem sikerült betalálnunk! Ismét beigazolódott, hogy a futballt gólra játsszák!” – vonták le a következtetéseket a közösségi oldalon.

Simple Női Liga NB I, 2. forduló
Soroksári SC–Szekszárdi WFC 2–0 (0–0)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, v.: Bálint K. (Nyeste L., Jávorka E.)
Soroksár: Ascher – Molnár A., Bozsik (Skultéty, 83.), Szőke (Ranyhóczki, 44.), Gégény, Győrik, Jákri, Patkós, Nyul P., Váradi, Szijártó. Vezetőedző: Dukon Béla. Szekszárd: Janecz – Jáhn (Nagy A., 89.), Schell, Nagy-Cseke (Keeley, 61.), Vári, Kágyi K., Kiss G., Taylor (Kiss L., 89.), Sereg (Nagy V., a szünetben), Acsádi P. Vezetőedző: Micskó Márk. Gól: Molnár A. (73., 82.). 

A szekszárdiak a harmadik fordulóban, szeptember 2-án, szombaton 16 órától a DVTK-t fogadják. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!