Jubileum

2023.08.25. 11:59

Két évtizede a felnőtt mezőny szolgálatában Böde Dániel

Húsz éve mutatkozott be a paksi labdarúgóklub felnőtt csapatában Böde Dániel. A most 36 esztendős labdarúgó azóta közel ötszáz NB I-es mérkőzésen, 25 válogatott találkozón lépett pályára.

Teol.hu

Karszt József, Böde Dániel és a bekeretezett jegyzőkönyv

Forrás: paksifc.hu

A 2003/2004-es NB II-es szezon második fordulójában Celldömölkre látogatott az atomvárosi egylet, amely a Horváth Bálint, Benedeczki Ferenc, Tóth János, Varga László, Abonyi Levente, Osztermájer Gábor, Tóth Péter, Vesztergombi Péter, Szili Péter, Buzás Attila, Hosnyánszki Zsolt összeállításban – Szili két, Osztermájer egy góljával – 3–2-re győzött, írja a paksi klub honlapja. A második félidő közepén lépett pályára az akkor 17. életévében járó Böde Dániel, aki azóta csak az élvonalban 446 alkalommal szerepelt, valamint 25-ször ölthette magára a címeres mezt.

„Annak ellenére, hogy gyorsan elment ez a két évtized, rég volt..., viszont boldoggá tesz, hogy még mindig itt lehetek – kezdte visszaemlékezését a paksi klub honlapján Böde Dániel. – Természetesen az nagyon megmaradt bennem, hogy 3–2-re nyertünk életem első felnőtt mérkőzésén. A keretet is fejből vissza tudom mondani, illetve talán a felállási formánk nyolcvan százalékát is eltalálnám. Arra a szituációra is emlékszem, mikor a hosszabbításban adódott egy lehetőségem, kapura törhettem, majd mikor kihagytam, Osztermájer odaszólt, ilyen helyzetben – egygólos előnyben – már inkább húzzam az időt a szögletzászlónál, hogy ellenfelünknek minél kevesebb sansza maradjon. Szerencsés vagyok, hiszen győztes meccsen bemutatkozni mindig jó. Ami a közeget illeti, fantasztikus volt, alig vártam, hogy edzésre jöhessek, persze ez még mindig így van, csak néha már az akkori csapattagok fiai vannak mellettem az öltözőben.”

A kerek évforduló alkalmából a paksi klub technikai vezetője, Karszt József a mérkőzés jegyzőkönyvének egy bekeretezett példányát ajándékozta az ünnepeltnek.

Nem sikerült a beavatás
„Az első fordulóban ugyan kikaptunk Balatonlellén, és Dani sem debütált, de hazafelé a buszon azt tervezetük, beavatjuk, viszont hiába próbálkoztunk egyszerre többen is lefogni, mindenkit ledobott a hátáról – idézi a klub honlapja Varga Lászlót. – Egy héttel később, a Celldömölk elleni találkozó lett végül az első mérkőzése, amin már látszott, különleges képességű labdarúgó. Ment, tört előre, ezáltal mindenkit motivált, nem lehetett megfogni, megállítani. Szerettem vele együtt játszani, de ezzel szerintem mindenki így volt, és van még a mai napig is” – fogalmazott a korábbi csapattárs, aki évek óta masszőrként tevékenykedik az NB I-es együttesnél.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!