Ultrafutás

2023.08.15. 14:59

Két nap alatt 250 kilométert futott a dunaszentgyörgyi iskola igazgatója

A magyar ultramaratonisták hat aranyéremmel zárták a 48 órás világbajnokságot, amit az angliai Gloucesterben rendeztek meg az elmúlt hétvégén.

Teol.hu

Hornyánszki Christiane (a csapatképen balról a negyedik) messzire vitte a vármegye jó hírét

A szervezők tájékoztatása szerint a férfiak versenyét Beda Szabolcs nyerte, aki két nap alatt 390,8 kilométert futott, míg a nőknél Brown Viktória 349,6 kilométeres egyéni csúccsal bizonyult a legjobbnak, és ezzel megvédte tavalyi elsőségét. 

Volt a versenynek egy Tolna vármegyei indulója is. Hornyánszki Christiane, a dunaszentgyörgyi általános iskola felettébb sportos igazgatónője 251,202 kilométert teljesített a 48 óra alatt, így a kilencedik helyet szerezte meg a rangos megmérettetésen. 

„Köszönöm szépen mindenkinek, aki gondolt rám, de mindenképpen ki kell emelnem a családomat, akik a verseny minden percében támogattak és segítettek” – írta a közösségi oldalon Christiane. 

A csapatversenyt mind a férfiaknál, mind pedig a nőknél a magyarok nyerték meg. A dobogóra lépett riválisok közül előbbiek a házigazda angolokat és a svájciakat, utóbbiak a finneket, valamint a németeket utasították maguk mögé.

A világbajnokságot egy 400 méteres atlétikai pályán rendezték, tizennyolc ország 93 versenyzőjének részvételével. 

A magyarok kiváló szereplése azért is örvendetes, mert a következő 48 órás világbajnokságot 2024 májusában Balatonfüreden bonyolítják le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!