Két városrészt köt majd össze Szollár Zoltán munkája

A Mérey és a Bocskai utcák között válik sokkal biztonságosabbá a közlekedés hamarosan. A két városrész határán ugyanis – a helyik régi vágyának megfelelően – új zebrát alakítanak ki. A közlekedésbiztonság szempontjából rendkívül fontos beruházás Szollár Zoltánnak a körzet önkormányzati képviselőjének közbenjárásával valósul meg.

Bencze Péter

A politikustól egy környéken élő, három gyermekes család feje, Lemle Imre kért segítséget. A férfi arra kérte Szollár Zoltánt, segítsen nekik és a városrészben élőknek abban, hogy új gyalogosátkelőhely létesüljön a Bocskai és a Mérey utcák között. 

A Lemle család kérésére kezdeményezte az új zebra kialakítását Szollár Zoltán. Fotó: Mártonfai Dénes

A kérést tettek követték, mostranra pedig biztossá vált, hogy megépülhet a zebra az érintett útszakaszon. Szollár Zoltán a Facebookon azt írta a hírrel kapcsolatban: „Ha el lehetne nevezni egy zebrát, akkor az "összefogás zebrájának" nevezné el“ . Amint a politikus internetes bejegyzésében fogalmazott: Nagy szeretettel köszönöm, újra és sokadszorra a hivatal munkáját, a kormányhivatal támogató munkáját. Horváth István országgyűlési képviselő úr, dr. Horváth Kálmán főispán úr és Gyurkovics János alpolgármester úr támogatását kiemelten!“ A képviselő arról is írt bejegyzésében, hogy az utcafórumain gyakran előkerülő téma volt a sokak által már régebb óta várt új zebra.

Szollár Zoltán portálunk érdeklődésére azt mondta, a szükséges forrás az önkormányzat rendelkezésére áll, így semmi akadálya annak, hogy a közlekedésbiztonságot szolgáló fejlesztés hamarosan elkezdődjön. A képviselő kiemelte: külön örömmel töltötte, hogy a körzetében újabb, Felsővároson kívüli fejlesztésre kerülhet sor. A tervek között szerepel egyébként, hogy a majdani zebrát előbb utóbb "felokosítsák", vagyis egy berendezés érzékelje és jelezze az autósoknak, ha a járdán gyalogos áll.

Szollár Zoltán arra kér minden közlekedőt, a jövőben figyeljenek az új zebrára és az azon közlekedőkre, hogy mindenki biztonságban hazaérhessen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában