OTP Bank Liga

2023.08.27. 19:28

Megalázó vereségbe szaladt bele a Ferencváros otthonában a Paksi FC

Az előző idényben még atomvárosiként gólkirályi címet szerző Varga Barnabás mesterhármast szerzett korábbi csapata ellen, a Ferencváros pedig 6–1-re kiütötte a Paksi FC-t.

Berg Sándor

Kovács Krisztián (balra) szerzete a paksiak szépítő találatát

Fotó: Koncz Márton

Újból a védelem összeállításával gyűlt meg a baja Bognár Györgynek, aki Vas Gáborra kulcscsonttörés, Szabó Jánosra pedig eltiltás miatt nem számíthatott. Ha ez nem lett volna elég, a címvédő támadósorában ott volt az előző idényben még a paksi sikerekért küzdő Varga Barnabás. Mégsem a regnáló gólkirály, hanem Adama Traoré kezdte aktívabban a mérkőzést. Az ötödik percben őt buktatta Kinyik Ákos, aki a bodicseke miatt korán „besárgult”, nem sokkal később pedig – Pászka Lóránd kapufáját követően – a mali szélső cselezte be magát középre és szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. 

Nem állt le a szekszárdi születésű és korábban rövid ideig a Paksot irányító Máté Csaba együttese, az atomvárosiak pedig ezúttal ellenfélként tapasztalhatták meg Varga gólérzékenységét. A magyar válogatott támadója tíz perc alatt duplázott, a Fradi pedig fél óra játék után teljesen megérdemelten vezetett 3–0-ra.

Bele is nyúlt csapata szerkezetébe Bognár György, a háromvédős rendszer megszilárdítása érdekében a védekező középpályás Windecker József cserélt pozíciót a jobbszélső Kovács Krisztiánnal. A váltás előrefelé sült el jól, nem sokkal később Haraszti Zsolt passzából a Győrből érkező hátvéd első NB I-es találatával szépítettek a paksiak. A védelmük azonban nem lett masszívabb, Varga az első félidőben harmadik alkalommal is feltett kézzel jelezte, nem ünnepli korábbi csapatának szerzett gólját, nem úgy Sammy Mmaee és Nguen Tokmac, akik szintén bevették Szappanos Péter kapuját.

Minden rá volt írva Bognár György arcára, az első félidő után dühösen vette célba az öltözőt a vezetőedző.

A hat bekapott gól nem maradt nyom nélkül, a gyengén futballozó Szabó Bálintot, Temesvári Attilát és Silye Eriket is lekapta a vezetőedző. Ötgólos vezetésnél a Ferencváros már nem erőltette a támadásokat, inkább a csütörtöki, Zalgiris elleni Európa-konferencialiga rájátszásának visszavágójára készült (a litvániai odavágót 4–0-ra nyerték a zöld-fehérek), a Paks pedig csak a hajrában tudott komoly veszélyt jelenteni a kapura Földi Dominik és Kovács lövésénél.

Az atomvárosiak szombaton a Fehérvár elleni hazai bajnokin javíthatnak és engesztelhetik ki szurkolóikat ezért a kínos vereségért (kezdés: 19.30 óra).

OTP Bank Liga, 5. forduló
Ferencváros–Paksi FC 6–1 (6–1)
Groupama Aréna, 7657 néző. V.: Berke (Buzás B., Szert)
Ferencváros: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Pászka – Esiti (Sigér, a szünetben), Abu Fani (Owusu, 61.) – A. Traoré (Lisztes, 61.), Ben Romdan (Abena, 74.), Tokmac – Varga B. (Pesics, 60.)
Paks: Szappanos – Kovács K., Temesvári (Lenzsér, a szünetben), Kinyik – Osváth, Windecker, Papp K., Szabó B. (Balogh B., a szünetben), Silye (Horváth K., a szünetben) – Haraszti (Földi, 74.), Hahn (Böde, 60.)
Gólszerző: Varga B. (19., 29., 43.), A. Traoré (10.), S. Mmaee (45+4.), Tokmac (45+6.), illetve Kovács K. (35.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!