Kerékpársport

2023.08.29. 08:34

Mindegyik szekszárdi indulónak jutott érem a Mecsekben

Hazai és nemzetközi versenyeken is jól szerepeltek a Szekszárdi Sportközpont kerékpárosai.

Teol.hu

Augusztus 12-én Zobákpuszta és Komló tető között először került sor kerékpárversenyre. Korábban bányaútként működő kátyús, közel 10 km-es szakaszt mostanra tükör aszfalt váltotta fel, ami tökéletes egy emelkedős egyenkénti indításos időfutam megrendezésére is. Az U13 és U15-ös korosztályban Mármarosi Manuel és Mármarosi Marcell, valamint Tulok-Darida Simon is remek eredményeket ért el. 

Augusztus 13-án Hosszúhetényben egy 5,8 kilométeres, hegyes körpályán a Zengő GP Országúti mezőnyversenyre került sor, ami a 2023 évi Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság soron következő állomása is volt egyben. Itt már Rádi Noel is csatlakozott csapattársaihoz és a háromkörös futamon bronzérmet szerzett. Mármarosi Manuel pedig egy nagyszerű hegyi befutós sprinten lett aranyérmes az U13 korcsoportban. Az U15-ösöknél szintén hegyi sprint döntött, ahol Tulok-Darida Simon jó pozícióban kezdte a hajrát szorosan riválisa mellett viszont a cél előtt 50 méterre egy lekörözött szenior versenyző hirtelen eléjük vágott és csak az útszéli fűben tekerve tudták elkerülni a bukást, így csak ezüstérmes lett.

Augusztus 20-án a horvátországi Ivanicsgrádban az első Gemenci Nagydíj idején induló 52. kiírású egynapos versenyen vett részt a szekszárdi egyesület. Az esemény erősségére jellemző, hogy többségében inkább a azlovének uralják a különböző korcsoportok mezőnyeit, de már évek óta Szaúd-Arábiából és Ománból is érkeznek versenyzők. Itt mindhárom kerékpárosuk különböző korcsoportban tudott indulni. Mármarosi Manuel és Mármarosi Marcell a főmezőny végén meg is tudtak érkezni. Tulok-Darida Simonéknál pedig ketten megszöktek, ő pedig a mezőnyhajrán lett harmadik, így a szekszárdiak legjobbjaként végül az ötödik helyen végzett. 

A szekszárdiak eredményei

Zobákbánya egyenkénti időfutam verseny. U15 (6,2 km): 1. Tulok-Darida Simon, 2. Mármarosi Marcell. U13 (6,2 km): 1. Mármarosi Manuel. 

Hosszúhetényi Nagydíj mezőnyverseny. U15 (5 kör): 2. Tulok-Darida Simon, 5. Mármarosi Marcell. U13 (3 kör): 1. Mármarosi Manuel, 3. Rádi Noel. 

52. Ivanicsgrad Nagydíj Horvátország. U15 (35 km): 5. Tulok-Darida Simon. U14 (20 km): 13. Mármarosi Marcell. U13 (20 km): 15. Mármarosi Manuel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!