Labdarúgás

2023.08.25. 14:34

Rögtön rangadóval kezd az Őcsénybe költöző Bátaszék SE

A Dombóvár FC-t fogadja első őcsényi bajnokiján a Bátaszék SE a Tolna vármegyei kvalifikációs bajnokságban.

Rónai Gábor

Tóth Tamás (jobbról) és a bátaszékiek Őcsényben lesznek hazai pályán a Dombóvár FC ellen

Fotó: Kiss Albert

A két évvel ezelőtti és a legutóbbi szezon bronzérmese mérkőzik szombaton az őcsényi sporttelepen. A Bátaszék SE a 2022/2023-as, a Dombóvár FC a 2021/2022-es szezonban állhatott fel a dobogóra. Előbbiek tavasszal még Mórágyon játszották hazai bajnoki mérkőzéseiket, az őszt azonban biztosan Őcsényben tudja majd le Buzás Attila együttese. A kvalifikációs bajnokság – az első és a második ligás csapatok egy osztályban játszanak – nyitányán a bátaszékiek nem játszottak, mert a börzsönyiek elleni összecsapásukat elhalasztották, így számukra a mostani fellépés lesz a premier. A dombóváriak egy laza 6–2-es sikerrel rajtoltak a Kisdorogi FC ellen, de most sokkal, de sokkal nehezebb dolguk lesz. 

Az előző idényben a bátaszékiek jöttek ki jobban a rangadókból, hiszen vendéglátóként egy 1–1-es döntetlen és egy 2–1-es győzelem került be a jegyzőkönyvekbe, idegenben pedig 1–0-ra szintén nyertek. Most nem mernénk mérget venni rá, hogy így alakul a párharc, hiszen a dombóváriak alaposan belehúztak, alaposan megerősödtek, és komoly célokkal vágtak neki az idénynek. Bátaszéken nem volt nagy mozgás – bár Lerch Marcel Bonyhádra távozása nagy veszteség – ők a csapategységükben és az összeszokottságukban bízhatnak. 

Mindkét gárda ott volt idén a Mol Magyar Kupa főtábláján: a bátaszékiek az NB III-as PTE-PEAC-cal szemben 2–0-s hazai vereséggel estek ki, míg a dombóváriak a Sárbogárd SE otthonában maradtak alul 2–1-re. 

Az őcsényi szurkolók most egy kicsit el lesznek kényeztetve, hiszen minden héten láthatnak meccset: az egyiken a vármegyei harmadik ligás helyiek, a másikon pedig a bátaszékiek koptatják majd a gyepet a korábban sok nagy sikert látott sporttelepen. 

Tolna Vármegyei I-II. osztályú Kvalifikáció, 2. forduló
Augusztus 26., szombat: ASE Paks–Nagymányoki SE, Bonyhád VLC–Bonyhád-Börzsöny SE, Bátaszék SE–Dombóvár FC (Őcsényben), Teveli Medosz SE–Tolna VFC 17. Augusztus 27., vasárnap: Faddi SE–Aparhanti SE, Kisdorogi FC–Tengelici SE, Bölcskei SE–Kakasd SE 17. 
A Mórágyi SE a hétvégi fordulóban szabadnapos lesz. 

Tavasszal térhez vissza otthonába a BSE

Jövő héten kezdik bevetni fűvel a talajt a bátaszéki futballpályán, mondta el érdeklődésünkre Varjas Zoltán. A bátaszéki klubvezető hozzátette, az őszi idényben mindenképpen Őcsényben fognak futballozni, hiszen szeretnék kímélni az új gyepet, így csak a tavaszi idényben játszanak majd hazai pályán. Reményét fejezte ki, hogy Őcsénybe is sok szurkoló fogja majd elkísérni a csapatukat, amely számít a vármegye egyik legjobb szurkolótáborának buzdítására. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!