Sárkányhajózás

2023.08.02. 10:21

Sérült és ép sportolók együtt evezték át a Balatont

A Tolnai Sárkányhajó Club Egyesület tagjai számára idén különösen emlékezetes volt a Balaton-átevezés.

Steinbach Zsolt

Fotó: Beküldött fotó

A Zamárdi–Tihany–Zamárdi közötti nyolc kilométeres vízi útvonal megtételére idén mintegy 2300 vízi egység nevezett, több mint négyezren teljesítették a távot. A Tolnai Sárkányhajó Club Egyesület „Holt-Duna Tolna” csapata a 20 fős sárkányhajó kategóriában negyvenhárom gárda közül – bő negyven perces idővel – a második helyet szerezte meg. 

Az idei Balaton-átevezésen a tolnaiak számára valószínűleg még a kiváló szereplésnél is maradandóbb élményt jelentett, hogy a futam után másodszor is teljesítették a távot. A tolnaiak ugyanis a Paraktív Alapítvánnyal együttműködve, két sárkányhajójukkal parasportolókkal és az alapítvány támogatóival közösen is leevezték a Zamárdi–Tihany–Zamárdi útvonalat. 

Indulásra készülődnek a sárkányhajósok (Beküldött fotó)

Az eseményen vízre szálltak többek között a tokiói paralimpia bronzérmes női tőr csapatának tagjai: Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Dani Gyöngyi; az athéni paralimpia egyetlen magyar kerekesszékes futója Dóra (Sarkadi) Krisztina; Sedric Rousseau (erőemelő), Gurisatti Gyula (sportlövő), továbbá Simon Dániel (szkander), Zsolnai Sándor (vívás), Gergely István (kosárlabda és vívás).

A Paraktív Alapítvány vezetőjét idézve: 

„Megmutattuk, hogy a sport mindenkit összehoz, legyen sérült vagy ép. Együtt bebizonyítottuk, hogy lehetetlen nem létezik.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!