Európa-kupa

2023.08.09. 12:49

Spanyol, olasz és cseh ellenfelet kapott a KSC Szekszárd az Európa-kupában

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) müncheni székhelyén elkészítették a női Európa-kupa 2023/2024-es szezonjának csoportbeosztását. Az Atomerőmű KSC Szekszárd spanyol, olasz és cseh riválist kapott.

Berg Sándor

Djokics Zseljko együttesének Madridig is el kell utaznia a csoportkör során

Fotó: Koncz Márton

Két év Euroliga-tapasztalattal tér vissza a második nemzetközi kupaporondra Djokics Zseljko együttese. Az már korábban biztossá vált, hogy a bajnokságban elért negyedik helyével a főtáblán kezdi meg szereplését az Atomerőmű KSC Szekszárd, szerdán Münchenben pedig az is biztossá vált, hogy kikkel került egy csoportban.

A kék-fehéreket az első kalapból a K jelű négyesbe húzták, melléjük került a spanyol Movistar Estudiantes, az olasz BDS Dinamo Sassari és a cseh BK Lehvarti Chomutov.

A madridi székhelyű Estudiantes az előző idényben is tagja volt az Európa-kupa csoportkörének, akkor három győzelemmel és három vereséggel jutott onnan tovább, de a kieséses szakasz első fordulójában a francia Angers megállította a spanyolokat. A belga ikerpárral, Becky és Billie Massey-vel a bajnokságban és a kupában a negyeddöntőig jutottak.

A Szardínián található Sassari város csapata 2020 óta tagja az olasz élvonalnak, a Serie A1 legutóbbi kiírásában negyed-, a kupában egészen az elődöntőig jutott. Az Európa-kupában 2/4-es győzelem-vereség mutatóval csoportja harmadik helyén zárt, a legjobb harminckettő között a Venezia bizonyult nála jobb.

A DSK Levhartice Chomutov csapatát 2019-ben alapították, azóta az első osztályban (ZBL) szerepel. Legjobb eredményét a legutóbbi kiírásban érte el azzal, hogy az egyeduralkodó USK Praha és a Zabiny Brno mögött harmadikként végzett. Bronzérmével a klub történetében először kvalifikálta magát a nemzetközi sorozatba. A hazai kupában viszont döntőt játszhatott tavasszal (ott a prágaiak nem indultak), de a brnói csapat jobban bizonyult az észak-nyugati cseh klubnál.

„Spanyol és olasz középcsapatot sorsoltak mellénk, de tudjuk jól, hogy mindkét bajnokság legalább olyan erős, mint a magyar. A csehekről egyelőre kevesebb információ áll rendelkezésünkre, de az eredményeiket tekintve elmondható, hogy évről évre folyamatos fejlődést mutatnak. A csapatok kereteit, erősségét nem tudjuk, de célunk továbbjutni a csoportból és minél több győzelmet szerezni” – fogalmazott lapunknak Szabó Gergő, az Atomerőmű KSC Szekszárd ügyvezetője. – ”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!