Kosárlabda

2023.09.14. 15:42

Ezúttal Kaposváron szerepel emléktornán az Atomerőmű SE

A házigazda Kometa-Kaposvári KK, az MVM-OSE Lions és az NKA Universitas Pécs társaságában szerepel pénteken és szombaton a XII. MTOK Orosz László Emléktornán a férfi élvonalbeli bajnokságra készülő Atomerőmű SE.

Berg Sándor

Mario Ihring eddig meggyőző teljesítményt nyújt

Fotó: Molnár Gyula

A paksiak végső sikerével zárult múlt heti hazai rendezésű XI. Morgen Ferdinánd Emléktorna után ezúttal a somogyi vármegyeszékhelyre látogat Csirke Ferenc csapata, amely a pénteki elődöntőben 15.30 órakor az MVM-OSE Lions együttesével mérkőzik meg a Kaposvár Arénában. A másik ágon a házigazda somogyiak az első osztályba egy év után visszajutó NKA Universitas Péccsel találkoznak.

Az atomvárosiak rövid időn belül másodszor csapnak össze az oroszlányiakkal, a paksi tornán szintén az elődöntőben mérkőztek meg a felek, akkor a házigazda két amerikai légiósuk, Derrick Woods és Keith Wright Jr. vezérletével 85–65-re győztek

Az emléktorna bronzmérkőzését szombaton 15.30, a döntőt 18 órakor rendezik.

Benőre emlékeznek
A 120-szoros válogatott Orosz László – akit mindenki csak Benőként ismert – összesen 204 tétmérkőzésen lépett pályára a Kaposvári KK-ban. A somogyi vármegyeszékhelyen az első korszaka 1998-ban kezdődött, 2000-ben tagja volt a klub addigi legjobb eredményét elérő csapatnak. Később játszott a Szolnok és a PVSK együtteseiben is, majd 2006-ban tért vissza Kaposvárra: újabb négy szezont húzott le kék-fehérben, miközben a csapatkapitányi tisztet is betöltötte, írja a 2011 májusában negyven esztendősen eltűnt és négy hónappal később holtan előkerült egykori centeréről a kaposvári klub honlapja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!