Felkészülési mérkőzés

2023.09.24. 10:41

Foghíjas kerettel tartott győztes főpróbát az Atomerőmű SE

Az NKA Universitas Pécs vendégeként aratott 96–90-es győzelemmel hangolt a jövő héten kezdődő NB I/A-s férfi kosárlabda-bajnokságra az Atomerőmű SE.

Teol.hu

Keith Wright Jr. tizenhárom pontot szerzett

Forrás: NKA Universitas Pécs

Inkább félig üres az a bizonyos pohár Csirke Ferenc együttesénél, mert ugyan győztes főpróbát tartott az élvonalba egy év kihagyás után visszatérő pécsiek otthonában, a vezetőedző öröme nem lehet teljes. 

A találkozót sérülések és betegségek miatt nem tudta teljes kerettel vállalni az atomvárosi gárda, ennek ellenére az első másfél negyedben jobb helyzetkihasználással játszott vendégeiknél. Nagyszünet után a pécsiek védekezése keményebb lett, támadójátékuk pedig  pontosabbá vált, így meg tudták fordítani az eredményt. Ekkor viszont nagyobb fokozatra kapcsoltak Maliek White-ék (28 pont, 4 assziszt, 8 lepattanó), amivel győztes főpróbát tartottak a jövő pénteken rajtoló bajnokság előtt.

A paksiaknál a pénteken még NB I/B-s bajnokin pályára lépő Pajor Dávid és Kékesi Kolos, valamint Gulyás Milán és a grúz Duda Sanadze sem tudta vállalni a játékot sérülés, illetve betegség miatt, ráadásul Mario Ihring a mérkőzés első perceiben vállsérülést szenvedett, így már nem tudta folytatni a találkozót. A szlovák légiós állapotáról később ígért tájékoztatást a klub.

Csirke Ferenc együttese összességében eredményes felkészülésen van túl, a három vereség (Budapest Honvéd, Brno Basket, Inter Bratislava) után megnyerte a XI. Morgen Ferdinánd Emléktornát és a kaposvári XII. Orosz László Emléktornát (mindkét tornán két-két győzelmet aratott a gárda), majd ugyan alulmaradt Szegeden, Pécsen viszont ismét győzni tudott.

Az atomvárosiak szeptember 29-én, pénteken 18 órakor az előző idényben Magyar Kupa-bronzérmet szerzett, a bajnokságban ötödik helyen zárt Szolnoki Olajbányász vendégeként kezdenek az NB I/A-ban, ahol két gyenge szezon után (13., 10. hely) mindenképpen a felsőházba jutás az alapelvárás.

Felkészülési mérkőzés
NKA Universitas Pécs–Atomerőmű SE 90–96 (23–32, 17–14, 27–23, 23–27)
Pécs: Manjgafic 25/15, Kerpel-Fronius 5/3, Durmo 27/3, Kovács, Herger. Lukácsi, Rátgéber, Scherer 7/3, Meleg 7/3, Benke 5, Luzaic 14/12
ASE: White 28/18, Woods 22/3, Wright Jr. 13/9, Kovács 11/6, Sövegjártó 9/3, Dorogi 7/3, Radics 4, Ihring 2, Géringer

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!