Asztalitenisz

2023.09.15. 08:04

Nagyváradi Mercédesz győzelme csak szépségtapasz volt a szlovákok ellen

A magyar női válogatott 3–1-re kikapott a szlovákoktól a nyolcaddöntőben a malmői asztalitenisz csapat Európa-bajnokságon, ezzel befejezte szereplését a tornán.

Teol.hu

Nagyváradi Mercédesz szállította a magyar válogatott becsületgyőzelmét

Fotó: Czeglédi Zsolt

Bár Bátorfi Zoltán együttese csoportelsőként, a rivális pedig csoportmásodikként jutott tovább a torna első szakaszából, a világranglistás helyezések alapján nem a magyarok voltak a csütörtöki párharc esélyesei, s ezt a rajt alá is támasztotta.

Póta Georgina (85.) simán, három szettben kikapott Barbora Balazovától (71.) és Madarász Dórának (87.) is csak a harmadik játszmát sikerült elcsennie az ellenfél legjobbjától, Tatiana Kukulkovától (58.).

Így a harmadik emberre, a Tolnán nevelkedett Nagyváradi Mercédeszre (689.) várt a feladat, hogy életben tartsa a magyar továbbjutási reményeket Ema Labosova (189.) ellen, s ő nem is okozott csalódást. Szoros meccset vívott vetélytársával, de a szettek végén rendre ő összpontosított jobban, így sikerült szépítenie.

Következett Madarász és Balazova összecsapása, amely ugyancsak négy játszmáig tartott, de a végén ezúttal a szlovákok örülhettek, akik így a később sorra kerülő francia-osztrák párharc továbbjutójával találkoznak a pénteki negyeddöntőben.

A svédországi viadalra a kontinens 24-24 legjobb együttese jutott ki, mindkét nemnél nyolc háromcsapatos csoportot alakítottak ki, ezekből az első két-két gárda lépett tovább az egyenes kieséses szakaszba, a 16 közé.

A vasárnapig tartó torna a jövő februári, dél-koreai csapat vb-re kvalifikáló kontinentális verseny: a negyeddöntősök automatikusan kijutnak, további négy hely pedig azoknak a nyolcaddöntős csapatoknak jut, amelyek a legjobb pozíciót foglalják majd el az októberi világranglistán.

A malmői Eb győztese kvótát szerez a párizsi olimpiára.

Eredmények, nők, nyolcaddöntő:
Szlovákia–Magyarország 3–1
Barbora Balazova–Póta Georgina 3–0 (8, 5, 9)
Tatiana Kukulkova–Madarász Dóra 3–1 (12, 6, -7, 9)
Ema Labosova–Nagyváradi Mercédesz 1–3 (-7, 3, -7, -9)
Barbora Balazova–Madarász Dóra 3–1 (8, -7, 7, 5)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!