Asztalitenisz

2023.09.11. 09:08

Nagyváradi Mercédeszék nagy lépést tettek a továbbjutás felé

A magyar női válogatott megnyerte első csoportmérkőzését a Malmőben vasárnap megkezdődött asztalitenisz csapat Európa-bajnokságon, ezzel nagy lépést tett a nyolcaddöntőbe jutás felé.

Teol.hu

Nagyváradi Mercédesz 3–0-ra hozta saját mérkőzését

Fotó: Dömötör Csaba

Az ex-szekszárdi Madarász Dóra, Póta Georgina és a Tolnán nevelkedett Nagyváradi Mercédesz alkotta együttes a belgákkal csapott össze az F csoport nyitótalálkozóján, és érvényesítve a papírformát magabiztosan, 3–0-ra győzött. A hatodik helyen kiemelt magyar női csapat hétfőn az ukránokkal játszik.

Az Eb-re a kontinens 24-24 legjobb együttese jutott ki, mindkét nemnél nyolc három csapatos csoportot alakítottak ki, ezekből az első két-két gárda jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A jövő vasárnapig tartó torna a jövő februári dél-koreai csapat vb-re kvalifikáló kontinentális verseny: a negyeddöntősök automatikusan kijutnak, további négy hely pedig azoknak a nyolcaddöntős csapatoknak jut, amelyek a legjobb pozíciót foglalják majd el az októberi világranglistán.

A malmői Eb győztese kvótát szerez a párizsi olimpiára, az 1-18. helyezettek pedig selejtező nélkül jutnak ki a 2025-ös csapat Eb-re.

F-csoport, 1. forduló: Magyarország–Belgium 3–0
Madarász Dóra–Lilou Massart 3–0 (7, 4, 6)
Póta Georgina–Margo Degraef 3–2 (-10, 3, 4, -12, 9)
Nagyváradi Mercédesz–Sara Devos 3–0 (10, 8, 5)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!