Labdarúgás

2023.09.21. 17:36

Simon József egyet aludt a vereségre, aztán lemondott az edzői posztról

A kisdorogiaktól elszenvedett vereség után lemondott az edzői posztról Simon József. A hétvégi, nagymányoki bajnokin testvére, Simon Tibor irányítja a Tevel Medosz SE-t.

Rónai Gábor

Simon József vezetőedző és Ferenc Sándor klubmenedzser vonul le a pályáról a teveliek bölcskei kupameccse után

Fotó: Molnár Gyula

Sokként hatott a teveliekre a szomszédvári rivális Kisdorog FC-től elszenvedett vereség. Mint arról beszámoltunk, a vasárnapi összecsapást 3–2-re nyerte meg a vendégcsapat. A kudarc azért is fájó, mert a Tevel MSE 1977 óta folyamatosan a legmagasabb osztály tagja, míg a szomszédvár alakulata a vármegyei második ligából érkezett az összevont bajnokságba. 

Dorogon nagy volt az öröm, Tevelen ugyanakkor vezéráldozattal járt a kudarc. 

Simon József egyet aludt a történtekre, majd közölte a klubvezetéssel, hogy nem folytatja tovább edzőként. Mint lapunknak elmondta, nagyon megviselte a vereség, s most ezt a döntést látta a legjobbnak. A szakember – aki sérüléséig játékos-edzőként segítette a csapatot – úgy fogalmazott, ráfér a pihenés, most a családjával és a fiatalokkal (az általános iskolában testnevelőként dolgozik – A szerk.) szeretne foglalkozni, hogy egy kicsit feltöltődjön, s új impulzusokat kapjon. 

Hozzátette, nem volt valami fényes mostanság az edzéslátogatottság, ami nagyban megnehezítette, hogy eredményes szakmai munkát végezhessen, ez is belejátszott a döntésébe, de a végső lökést a kisdorogiaktól elszenvedett vereség adta meg neki.

Ferenc Sándor klubmenedzser, mindenes a teveli futballban. Sokat tett a helyi fociért, elég csak annyi, hogy már az ő regnálása alatt lett ezüstérmes a 2012/2013-as idényben a Medosz, amely az utolsó fordulóban azért bukta el az aranyat, mert a majosiak csodával határos módon 0–2-ről felállva 3–2-re nyerni tudtak Tamásiban. 

Most őt is sokkolta a kudarc. A meccs utáni éjszakán nem tudott aludni, kellett egy nap, hogy magához térjen. Azt mondja, rossz érzés volt nézni, ahogy a kisdorogiak ünneplik a sikerüket a teveli öltözőben. 

Ettől függetlenül sportszerűen gratulált az ellenfélnek, s a kisdorogi klubelnöknek, Laufer Terikének. 

Hozzátette, nem az fájt neki a legjobban, hogy kikaptak, persze az is egy tőrdöféssel ért fel, sokkal inkább az bántotta, hogy a kisdorogiak jobban akarták a sikert. Jobb mentalitással futballoztak, ők küzdöttek, hajtottak, míg a teveli srácok tették ugyan a dolgukat, de ennyi, és nem több.

Pedig az első félidőben benne volt, hogy lezárják a meccset, mert legalább négy nagy lehetőségük volt, de azok kimaradtak, s ahogy az lenni szokott, az ellenfél büntetett. 

Mint fogalmazott, a nyáron szinte egy csapatra való játékos távozott Tevelről, olyanok, akik most kulcsemberek lehetnének, s jól tudja, hogy a csapatépítés nem megy egyik napról a másikra. Ettől függetlenül a jelenlegi teveli keret is erősebb a kisdoroginál – sajnos ez a múlt vasárnapi meccsen nem látszott.

Kihangsúlyozta, hogy nagyon hiányoznak a csapatból a helyi húzóemberek, olyanok, mint a tavalyi szezon után a játékkal felhagyó Reichert Adrián, vagy Weidinger Péter, akik sokat tehetnének azért, hogy eredményesek legyenek. De hiányzik a sérült Bajusz Krisztián és Bajusz József, illetve a munkája miatt a futballt háttérbe szorító Szolomájer Milán.

Velük más lenne – talán majd tavasszal. 

Persze addig ki kellene húzni valahogy, kellene egy-egy jobb eredmény, egy-egy bravúr, hogy a csapat önbizalmat merítsen belőle. Nem lesz könnyű felállni ebből a kudarcból, de fel kell. 

Szombaton Nagymányokra megy a Medosz. Most Simon Tiborra, a gárda házi gólkirályára hárul a feladat, hogy játékos-edzőként összekapja a brigádot, mert a szezonban még veretlen mányokiak talán mondani sem kell, hogy pokolian kemény ellenfélnek ígérkeznek. 

Egy győzelem a Medosznak most egy falat kenyérnél is többet érne...

Bonyhád–Bölcske derbi a forduló rangadója
A tabellát százszázalékos mérleggel vezető Bonyhád VLC a második helyezett Bölcskei SE-t fogadja az összevont bajnokság rangadóján. Tolna Vármegyei I-II. Osztályú Kvalifikáció, 6. forduló. Szeptember 23., szombat: Nagymányoki SE–Tevel Medosz SE, ASE Paks–Tengelici SE, Bonyhád VLC–Bölcskei SE, Bátaszék SE–Kisdorogi FC. Szeptember 24., vasárnap: Aparhanti SE–Mórágyi SE, Tolna VFC–Bonyhád-Börzsöny SE, Faddi SE–Dombóvár FC. Valamennyi mérkőzés 16 órakor kezdődik. A hétvégi fordulóban a Kakasd SE szabadnapos lesz. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!