Labdarúgás

2023.09.01. 10:15

Újra lesz futball Tolnanémediben és Bogyiszlón!

Két csoportban huszonhat klubbal, köztük négy régi-új együttessel indul útjára a labda hétvégén a Vármegyei III. osztályban.

Teol.hu

Hosszú idő után újra lesz futball Tolnanémediben és Bogyiszlón. 

A Tolnanémedi KSC a 2010-es évek második felétől meghatározó együttese volt a régiónak, a 2014/2015-ös idénytől három bajnoki címet, majd egy bronz­érmet szerzett, 2020-ban megszűnt a futballélet a településen – egészen eddig.

„Baráti társaságok minden évben fontolgatták, hogy elinduljanak-e a bajnokságban, de csak idén jött ki úgy, hogy a nevezési határidő lejárta előtt egy héttel bele is vágtunk – mondta lapunk megkeresésére Marekkel Sándor, a klub elnökhelyettese, aki elárulta, a keretet huszonnyolc, rutinosabb és fiatal játékos alkotja, de többségük 20–30 év közötti. – A többség helyi és java részük tagja volt még a bajnoki címet nyert csapatnak. Ebben az erős bajnokságban számszerűsítve kitűzött célunk nincs az idényre, szeretnénk, ha ez a jó társaság együtt maradna” – tette hozzá.

Ugyancsak három év után kerül vissza a vármegyei labdarúgás vérkeringésébe Bogyiszló. A Tolna VFC második csapata itt játssza majd a hazai mérkőzéseit. A premierre egy ideig várni kell, hiszen a hétvégére kisorsolt ellenfél, a Pusztahencse KSE bejelentette, hogy mégsem indít csapatot. 

„Több településről, Tolnáról, Paksról, Fácánkertből és természetesen Bogyiszlóról érkező baráti társaságok alkotják a csapat keretét – mondta Liszkai Loránd, a gárda edzője. – Mindenki versenyszerű keretek között akart focizni, s mivel a tolnaiak örültek a megkeresésünknek, beneveztünk a vármegyei harmadik ligába. A sportcsarnok melletti füves pályán játsszuk majd a hazai meccseinket, most azon dolgozunk, hogy a szeptember tizenhatodikai premierre minden a legnagyobb rendben legyen nálunk, jó körülmények fogadják majd az ellenfeleket” – fogalmazott Liszkai Loránd. 

Tolna Vármegyei III. osztály, Keleti csoport, az 1. fordulóban
Szeptember 2., szombat: Kajdacsi SE–Györköny SE, Dunaszentgyörgyi SE–Pálfai SE 16.30 óra. Szeptember 3., vasárnap: Őcsény SK–Gyapa Derbi SE, Madocsa SE–Sióagárdi SE, Gerjeni SK– Németkéri SE, Szedresi SE–Nagydorog KSE 16.30 óra.

Tolna Vármegyei III. osztály, Nyugati csoport, az 1. fordulóban
Szeptember 2., szombat: Kaposszekcső-Csikóstőttősi KSE–Dombóvári LK 13.30, Tolnanémedi KSC–Tamási 2009 FC II, Simontornya TC–Döbröközi KSE 16.30 óra. Szeptember 3., vasárnap: Dalmandi SK–KSE Zomba, Iregszemcsei SE–Izmény SE, Magyarkeszi KSE–Nak SE. Szabadnapos: Felsőnána SE.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!