Kosárlabda

2023.10.18. 18:17

Harmincadik alkalommal rendeznek emléknapot Drazsen Petrovics tiszteletére

Harmincadik alkalommal rendezik meg a Drazsen Petrovics Emléknapot szombaton Szekszárdon.

Teol.hu

Drazsen Petrovics tragikus közlekedési balesetben hunyt el

Az egykori horvát klasszis október 22-én lenne 59 éves, 1993-as tragikus halála óta Harsányi Mária szervezésében mindig megemlékeztek róla, s így lesz ez idén is. A több díjjal kitüntetett edzőnő 1980-ban, még játékosként egy sibeniki edzőtáborozás során személyesen is látta kosárlabdázni a helyi sztárcsapatban 15 évesen bemutatkozó, akkor 16 esztendős Petrovicsot, aki a Cibona Zagrebbel 1986-ban Budapesten Bajnokcsapatok Európa Kupáját (BEK) nyert, a válogatottjával világbajnok lett, 1992-ben pedig az olimpiai dobogó második fokára repítette Horvátország nemzeti csapatát.

Ahogy azt a sportág szerelmesei, az egykori klasszis játékos kedvelői megszokhatták, most szombaton egész nap filmeket vetítenek a legendáról, a sportcsarnok emeleti tárgyalójában pedig a szekszárdi utánpótlás­edző által az évtizedek során összegyűjtött relikviákat állítják ki. Elég gazdag már a gyűjtemény, mindenképpen érdemes egyszer megtekinteni annak, aki még nem látta. 

Az idei emléktorna programjában négy mérkőzés szerepel, 9 órától a Tarr KSC U11-es korosztályú csapata a GYKSE-vel mérkőzik, 10.30-tól a PVSK lesz a szekszárdiak ellenfele az U12-es korosztály meccsén. Fél egytől az U14-eseké lesz a parkett, a Tarr KSC az NKA Péccsel találkozik, 16 órától pedig a hazaiak a BEAC-cal csapnak össze. Közben 15 órától megemlékezést tartanak, koszorúznak és gyertyát gyújtanak a sportcsarnok előtti Drazsen Petrovics-emléktáblánál. Napközben folyamatosan dobóversenyeken mérhetik össze tudásukat a fiatalok, akik ezen a napon tisztelegnek Európa valaha volt egyik legjobb kosárlabdázójának emléke előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!