NB I/B-s kosárlabda

2023.10.07. 12:09

Nem sikerült győzelemmel bemutatkoznia otthon a paksi fiataloknak (galériával)

A végén még felzárkózott, de néhány rossz döntés miatt fordítani már nem tudott, így a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK elleni 92–75-ös vereséggel debütált hazai közönség előtt az Atomerőmű SE U23-as csapata.

Teol.hu

A csapatkapitány Heimann Gergő 12 ponttal zárta a mérkőzést

Fotó: Molnár Gyula

Jól indította első hazai bajnokiját a Gesztenyés úti sportcsarnokban az újonc ASE fiatal csapata, az első hét kosarát hat különböző játékos szerezte és a hetedik perc végén 17–12-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A második negyedben visszaesett a paksiak játéka, nyolc percig mindössze a csapatkapitány Heimann Gergő két triplája esett be, ami alapot adott a kilenc pontos tiszaújvárosi vezetésnek a félidőre.

A nagyszünet után a Vasas Akadémiától nyáron érkezett Radics Gerzson kosarai tartották a lelket az atomvárosiakban, majd Imre Milán és Inalegwu Marcell Sámuel hárompontosa után Sáfrán Botond duplájával tíz pontra olvadt a vendégek előnye (28. perc: 46–56). Az utolsó két percben Kékesi Kolos kosarával ötre visszazárkózott az ASE (72–77), de ez annyi erőt vett ki a játékosokból, hogy a hajrára fizikálisan elfogytak.

„Azt gondolom, hogy majd, hogy nem végig dominálták a mérkőzést, bár volt néhány jó periódusunk. Viszont azzal az agresszivitással, amivel védekezésben játszottak, illetve támadás szempontjából is picit megleptek bennünket. Három negyedet megnyertek, az utolsó negyedben még volt egy periódus, amikor visszatudtunk jönni a mérkőzésbe, azonban sajnos hoztunk egy-két rossz döntést, így közelebb már nem sikerült férkőznünk. Úgyhogy jelen pillanatban itt tartunk, leszűrjük a konzekvenciákat és dolgozunk tovább” – értékelte a találkozót Morgen Frigyes, a paksiak trénere.

Az egy győzelemmel és két vereséggel állló atomvárosi fiatalok október 14-én az NKA Universitas Pécs II vendégei lesznek.

Férfi NB I/B, Zöld csoport, 3. forduló
Atomerőmű SE U23–Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 75–92 (20–20, 12–21, 17–24, 26–27)
Paks, v.: Téczely, Farkas P., Nagy B.
ASE: Heimann 12/6, Pajor 6/6, Radics 8, Géringer 3, Sövegjártó 7/3. Csere: Sáfrán 11/3, Inalegwu 11/3, Kékesi 3, Imre M. 14/9. Vezetőedző: Morgen Frigyes
Tiszaújváros: Lakatos M. 19/6, Molnár B., Csák 19/6, Kocsis Z.5, Okoh 4. Csere: Kiss K. 9/3, Gáspár B. 9, Orliczki 12/6, Kovács Z. 15/3, Czimer. Vezetőedző: Lekli József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!