OTP Bank Liga

2023.11.24. 22:00

A tabella élére ugrott a Diósgyőrt kiütő Paksi FC! – képgalériával

Az első félidőben lerendezte a Diósgyőri VTK elleni hazai bajnoki mérkőzését a Paksi FC, amely 4–1-es sikerével továbbra is veretlen otthon és fellépett az OTP Bank Liga tabellájának tetejére.

Berg Sándor

Négy gólt ünnepelhettek a paksiak

Fotó: Molnár Gyula

A szezon során másodszor sajnálhatják a Diósgyőrnél, hogy nyáron megváltak Könyves Norberttől, ezzel együtt másodszor örülhettek Pakson, hogy pályafutása során harmadik alkalommal választotta az atomvárosiakat a támadó. A 34 éves egykori válogatott játékos a két csapat augusztusi összecsapása után ismét betalált korábbi kenyéradójának (akkor egy pontot ért a találata), amiben jócskán benne volt a néhány perccel korábban fejsérülést szenvedő miskolci kapus.

Egy ártatlannak tűnő kiugratásnál Artem Odincov fejét találta el Hahn János lába, a vétlen eset után ápolni kellett a fiatal ukránt, de folytatni tudta a játékot. Az az ütés még benne volt a hálóőrben, Mezei Szabolcs beadásánál ugyanis alászaladt a labdának, a lesipuskás Könyves pedig közelről nem hibázott. Az első félidőben rászámolt a borsodiakra a Paks, amely előbb Mezei távoli lövésével növelte előnyét, majd Szabó János is betalált. A csapatkapitányi karszalagot viselő védő már Karlo Sentic kapuját vette be, aki a második gól után váltotta a játékot tovább folytatni nem tudó társát.

Az eset, amibe belesérült a diósgyőriek kapusa
Fotó: Molnár Gyula

Két frissítéssel lendületesebb Diósgyőr jött ki az öltözőből, de nemcsak emiatt, hanem Windecker József sérülése miatt is főhetett Bognár György feje (a találkozón Silye Erikre és Szabó Bálintra, valamint a régóta maródi Vas Gáborra nem számíthatott a vezetőedző). A házi gólkirály kiválása után jött az újabb csapás, az október után ismét NB I-es bajnokin játszó Szélpál Norbert hozott össze tizenegyeset a miskolciaknak. Pozeg Vancas büntetőjével új mérkőzés kezdődhetett volna, de gyorsan túltette magát a bekapott gólon a Paks, így a DVTK nem tudott nyomást helyezni a hazaiakra. Sőt, szép egyéni villanások után Haraszti Zsolt passzából Hahn János is betalált, ezzel 2022 februárja után nyert ismét hazai pályán péntek esti rangadót az atomvárosi alakulat.

A két nyeretlen bajnoki után győzelmet ünneplő Paks vasárnap estig – a Puskás Akadémia–Ferencváros mérkőzés lefújásáig – biztosan a tabella élére ugrott. A Bognár-csapat a következő fordulóban, december 3-án 12.45 órakor az Újpest vendége lesz.

OTP Bank Liga, 14. forduló
Paksi FC–Diósgyőri VTK 4–1 (3–0)
Paks, 1712 néző. V.: Pintér Cs. (Szalai D., Rózsa D.)
Paks: Szappanos (Simon B., 83.) – Szélpál, Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Windecker (Horváth K., 51.), Papp K., Mezei, Osváth – Hahn (Pesti Z., 83.), Könyves (Haraszti, 71.). Vezetőedző: Bognár György
Diósgyőr: Odincov (Sentic, 23.) – Szatmári Cs., Csorbadziszki, Vallejo, Stephen – Pozeg Vancas, Holdampf (Bényei, 71.), Feuillassier (Bokros, a szünetben) – Lukács D. (Pernambuco, a szünetben), Acolatse (Kampecisz, 75.), Edomwonyi. Vezetőedző: Szergej Kuznyecov
Gólszerző: Könyves (10.), Mezei (21.), Szabó J. (27.), Hahn (80.), illetve Pozeg Vancas (54., 11-esből)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!