Magyar válogatott

2023.11.15. 13:28

Ádám Martin elárulta álmát, ez lenne pályafutása csúcsa

A magyar labdarúgó-válogatott már Bulgária vendégeként szeretne kijutni a jövő évi Európa-bajnokságra Ádám Martin szerint, aki azt mondta: ha ez sikerülne, az lenne pályafutása csúcsa.

Teol.hu

Ádám Martin

Fotó: Szabó Miklós

Hosszú huzavona után, Varga-betűt leírva végül mégis Szófiában rendezik és játsszák le a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt. A Paksi FC korábbi csatára, Ádám Martin az M1 aktuális csatornának kiemelte, azzal a céllal vágtak neki az összetartásnak, hogy a soron következő két Eb-selejtező közül már az elsőn bebiztosítsák az Eb-részvételüket.

„Nagy álmom, a pályafutásom csúcsa lenne, ha kijutnánk az Eb-re és ott lehetnék. Ez mindenképpen nagy dolog lenne az életemben, ha nem a legnagyobb, ezért dolgozom majd, hogy már csütörtökön örülni tudjunk a sikernek – fogalmazott az atomvárosiakkal gólkirályi címet szerző csatár, aki a hiányzókat és az esetleges kezdő tizenegyet firtató kérdésre is válaszolt. – Lehet, hogy én már tudom, milyen szerepem lesz a következő két mérkőzésen, de nem árulhatom el, vagy nem akarom elmondani. Majd meglátjuk” – mondta sejtelmesen a dél-koreai Ulszan Hyundai kétszeres bajnok támadója.

A 29 éves Ádám Martin tizenhét alkalommal szerepelt a magyar felnőtt válogatottban, ezeken két gólt és két gólpasszt szerzett. Mind a hat Európa-bajnoki selejtezőn pályára lépett (összesen 167 percet töltött a pályán), de csak a bolgárok és a montenegróiak ellen volt a kezdőcsapat tagja, előbbi ellenfél kapuját egyszer vette be.

A csoportjában veretlenül éllovas magyar csapat csütörtökön Szófiában Bulgária, három nappal később a Puskás Arénában pedig Montenegró ellen lép pályára, és ha a két meccsen egyetlen pontot szerez, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül kijut a jövő nyári németországi kontinensviadalra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!