Mérkőzés után

2023.11.23. 12:54

Az edzők szerint a csapatok méltóképpen megküzdöttek egymással és a sártengerrel

Játékosaikat méltatták, de a pálya talajáról is elmondták véleményüket a Szekszárdi UFC–Paksi FC II vármegyei rangadó után a csapatok vezetőedzői.

Berg Sándor

A paksi Pupp Zétény (zöldben) és a szekszárdi Tokody Bence a sártengerben

Fotó: Makovics Kornél

Arena Ármin góljával a szekszárdiak első vármegyei derbijüket nyerték meg ebben a szezonban a Paks második csapata ellen (korábban a Bonyhád-Majostól 2–0-ra kaptak ki, a Dunaföldvárral 0–0-t játszottak), Mészáros István szerint rendkívül fontos győzelmet ünnepelhetett csapata.

„Nagyon fontos győzelmet arattunk egy a futballra alkalmatlan pályán. Mindkét csapat játékosai minden tiszteletet megérdemelnek, hiszen tökéletesen helytálltak és méltóképpen megküzdöttek egymással és a sártengerrel – fogalmazott a szekszárdiak edzője, aki pályafutása során volt az atomvárosiak játékosa is. – Ismét büszkék lehetünk játékosainkra, mert látszott rajtuk, mennyire elszántak és éhesek a sikerre, amivel megteremtették annak a lehetőségét, hogy ne kiesőhelyen forduljunk rá a tavaszi szezonra. Most a pihenésé a főszerep, hiszen vasárnap egy újabb vármegyei rangadó vár a srácokra” – összegzett Mészáros István.

Paksi kollégája elmondta, felkészülésük nem volt ideálisnak mondható, sérülések és az U19-es válogatott programja miatt erősen megcsonkított kerettel utaztak Szekszárdra. Kindl István a kedvezőtlen előjelek ellenére mégis sokkal többet kapott a vártnál.

„Többen életükben először játszottak ilyen körülmények között futballmérkőzést, de kiválóan alkalmazkodtak a pálya adta lehetőségekhez. Gólra törően próbáltunk játszani, ami az első félidőben nagyrészt sikerült is, a második negyvenöt perc már kiegyenlítettebb játékot hozott. Számítottam rá, ha gyorsan nem egalizálunk, a hazaiak rutinból lemenedzselik a mérkőzést a rossz talajon, ez sajnos így is lett. Vereségünk ellenére elégedett vagyok a srácok hozzáállásával, a játék minőségéről túl sok szót nem lehet ejteni, de amit a körülmények engedtek, azt megoldottuk” – értékelt a paksiak edzője.

A bennmaradást jelentő 12. helytől két pontra lévő Szekszárd vasárnap 13 órakor a jelenleg szintén kiesőhelyen álló Bonyhád-Majos otthonában vív újabb vármegyei derbit, míg az atomvárosi fiatalok 11 órakor az MTK Budapest II vendégei lesznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!