Cselgáncs

2023.11.03. 15:11

Bronzéremért küzdhet Pupp Réka az Európa-bajnokságon!

Eddig két győzelem és egy vereség Pupp Réka mérlege a franciaországi Montpellier-ben zajló cselgáncs Európa-bajnokságon, ahol az éremosztó programban bronzéremért küzdhet.

Teol.hu

Pupp Réka (kékben) bronzéremért küzdhet az Európa-bajnokságon

Forrás: IJF

A legkisebb létszámot a női 52 kilogrammos súlycsoport adta az idei Európa-bajnokságnak, ahonnan viszont nem hiányoztak a legnagyobb nevek, a világranglista első tíz helyezettje közül csak a második üzbég és a tizedik brazil dzsúdós – érhető okok miatt – nem lehetett ott a kontinenstornán.

Jelen volt viszont Pupp Réka, aki idén világbajnoki ötödik lett Dohában, a párizsi Grand Slamen ezüst-, Üzbegisztánban, Törökországban, Mongóliában és Azerbajdzsánban Grand Slam-bronzérmet nyert. A világranglistán ötödik paksi dzsúdós a 16 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol a belga Amber Ryheul várt rá. Korábbi egyetlen találkozójukat az Atomerőmű SE sportolója nyerte a két évvel ezelőtti kontinenstornán, a második csata három és fél percnél dőlt el, amikor a 27 éves magyar egy lábsöprésre vazaarit kapott, és előnyét könnyedén megőrizte a meccs végéig. 

A negyeddöntőben Pupp ellenfele az olimpiai és világbajnoki harmadik olasz Odette Giuffrida volt, az egymás elleni negyedik csata négy perce egyetlen értékelt akciót sem hozott. Az aranypontig tartó hosszabbításban egyre fáradtabban mozogtak, de mindketten próbáltak indítani, majd két és fél perc elteltével a mérkőzésvezető harmadszor is figyelmeztette a paksi dzsúdóst, ami már a leléptetését és az olasz harmadik sikerét jelentette.

A paksi klasszis a vigaszágon  az idén négy World Tour-érmet gyűjtött azeri Gultaj Mammadalijevával szállt szembe, a negyedik párharcuk három és fél percen át az Atomerőmű SE sportolójának meddő fölényét hozta, de ekkor a 27 éves magyar kirúgta azeri riválisának a bokáját, és máris vazaarival vezetett. Az akciónak azonban még nem volt vége, az azt követő földharcban a paksi dzsúdós karfeszítést kezdeményezett, és egy másodperccel a mérkőzésidő letelte előtt ippongyőzelmet aratott.

Pupp a bronzéremért az olimpiai harmadik és vb-második brit Chelsie Gilesszal csap össze. A helyosztókat az M4 Sport 16.35 órától élőben közvetíti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!