Ítélet született

2023.11.17. 10:30

Évekre kitiltották a rendbontó szurkolókat a mórágyi pályáról

Az MLSZ Tolna Vármegyei Igazgatóság és a Mórágyi Sportegyesület is ítéletet hozott a november 5-i Mórágyi SE–Kakasd SE mérkőzésen történt rendbontás ügyében.

Berg Sándor

Képünk illusztráció

Az MLSZ Tolna Vármegyei Igazgatóság ítéletet hozott a november 5-i Mórágyi SE–Kakasd SE bajnoki mérkőzésen történt rendbontás ügyében. Eszerint a három soron következő mérkőzésre három szövetségi ellenőrt kell megfizetnie, valamint tizenöt rendezőt kell kivezényelnie a mórágyi klubnak.

A Fegyelmi Bizottsággal párhuzamosan ülésezett a Mórágyi Sportegyesület elnöksége is. A fegyelmi biztos úgy döntött, hogy a soron következő hazai, november 19-i Kisdorogi FC bajnoki mérkőzésre zárt kaput rendel el. Ennek értelmében csak a hivatalos személyek léphetnek be a sporttelepre, szurkolók és nézők nem. Ezen kívül egy nézőt 2026. december 31-ig, másik kettőt pedig 2025. december 31-ig – az egyik személy eltiltását három évre felfüggesztve – kitilt a Márton József Sporttelepről és nem látogathatják a Mórágyi SE mérkőzéseit és rendezvényeit.

Illés Béla lapunknak elmondta, az elnökség ezen kívül tudomásul veszi és elismeri vétkességét, de hangsúlyozza, ahogy a szurkolók körében, úgy a játékvezetők közül is vannak, akik viselkedésükkel kiprovokálják és hozzájárulnak az elmúlt időszakban tapasztalt eseményekhez. Továbbá hozzátette, nemcsak vármegyénkben történnek ilyen események, példaként említette Bács-Kiskun és Baranya vármegyét, ahol tettlegességig fajult a szurkoló és labdarúgó, valamint a játékvezető közötti incidens.

Mint beszámoltunk róla, két hete Mórágyon szurkoló kergették meg Kiss Gergely játékvezetőt. Ennek, valamint a Kajdacs–Szedres vármegyei harmadosztályú mérkőzésen történt atrocitások következtében az összes Tolna vármegyei játékvezető leiratkozott a küldőlistáról, s nem kívánnak bajnokit vezetni a hétvégén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!