Sakk

2023.11.16. 09:46

Kozák Ádám még veretlen a montenegrói csapat Európa-bajnokságon

A magyar férfi válogatott győzött, a női kikapott a sakkcsapatok montenegrói Európa-bajnokságának ötödik fordulójában.

Teol.hu

Az ASE reménysége, Kozák Ádám eddig egy partit nyert, háromszor pedig remizett

Fotó: Beküldött fotó

A viadal honlapja szerint az izraeliekkel asztalhoz ült férfi együttesben az első táblás Gledura Benjámin világossal játszva megnyerte partiját, és miután a másik három találkozón Bánusz Tamás, Balog Imre és Kozák Ádám is remizett, a magyar válogatott nyert 2,5:1,5-re. A paksi Kozák eddig remekül játszik az Eb-n: négy mérkőzésen ültette őt asztalhoz Ács Péter szövetségi kapitány, egyszer nyert, s ez volt a harmadik remije. 

A nőknél a gúzokkal vívott csatában nem született döntetlen, ám míg az éltáblás Hoang Thanh Trang a világos bábukat vezetve diadalmaskodni tudott, társai – Papp Petra, Terbe Julianna és Lázárné Vajda Szidónia – egyaránt alulmaradtak riválisukkal szemben, így a vége 3:1-es magyar vereség lett. A paksi Vajda Szidónia három találkozón kapott eddig lehetőséget, két győzelem mellett ez volt az első veresége. 

Öt fordulót követően a férfiak a nyolcadik, a nők a 16. helyen állnak.

A csapat Eb-re jövő hétfőig kilencfordulós, svájci rendszerben kerül sor. A férfiaknál 36 ország 38 csapata, a nőknél 32 együttes indult, a magyar válogatott mindkét mezőnyben a 12. helyet foglalta el a kezdő rangsorban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!