Kosárlabda

2023.11.03. 17:02

Krasovec: „Az öt vereség ellenére nagy potenciál rejlik az Atomerőmű SE-ben”

A paksiak szlovén vezetőedzője bízik benne, hogy az öt vereség ellenére sikerül kirángatnia a gödörből a társaságot.

Rónai Gábor

Keith Wright Jr. és Sebastjan Krasovec

Fotó: Molnár Gyula

A Falco KC otthonában 88–69-es vereséggel debütált az Atomerőmű SE kispadján Sebastjan Krasovec, de a szlovén szakember hiszi, hogy a rossz kezdés, az öt vereség után sikerül majd kimászniuk a gödörből, s már szombaton, Sopronban győzelmet ünnepelhetnek. 

„A Paks egy nagy múltú, nagyszerű csapat – mondta a bb1.hu internetes portálnak. – Azt gondolom, hogy nagy potenciál rejlik ebben a projektben, ami mindenképpen csábító volt számomra. Hiszek abban, hogy sikerül egyenesbe jönnünk, a szezon elején járunk csak, szeretnénk még mindig magas célokat kitűzni, bár nyilván tudjuk ez nulla ötről nehéz. A lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni, bízunk benne, hogy sikerül kirángatnunk magunkat a nehéz helyzetből a rossz kezdés után” – tette hozzá.

„Hétről hétre jönnek a meccsek, igyekszünk fokozatosan változtatni dolgokon – folytatta. – Támadásban és védekezésben is különbözőek az edzők filozófiái, ez normális, de idő kell, hogy ez meglátszódjon egy csapaton. Elsősorban mentálisan próbáltuk felrázni a társaságot. A célom az, hogy a játékosokat abba a szituációba hozzam, ahol a legjobbat tudják kihozni magukból. Nyilván ebből a szempontból nem volt szerencsés, hogy pont a Falco ellen idegenben játszottunk először, de már a Sopron KC elleni szombati bajnokira koncentrálunk és természetesen szeretnénk győzni” – zárta.

A két nagy paksi hiányzó, Eilingsfeld János és a grúz Duda Sanadze kapcsán Krasovec azt mondta, előbbi keményen dolgozik a visszatérésén, s napról napra egyre jobban néz ki. 

„Lépésről lépésre halad, természetesen nem sürgetjük semmiben, hiszen nagyon fontos játékosa a csapatnak, semmit nem akarunk elsietni, csak akkor lép pályára, ha teljesen felépült. Duda esetében sajnos semmilyen információval nem tudok szolgálni, jelenleg a rehabilitációja zajlik, de még nem találkoztam vele. Most azzal főzünk, amink van, ahogy mondani szokták, az a legjobb csapat, ami éppen rendelkezésre áll” – fogalmazott.

A soproniaknak már két győzelmük is van, ráadásul mindkettőt az előző két körben jegyezték. Előbb saját csarnokukban az NKA Universitas Pécset verték meg 78–75-re, majd Kaposváron győztek eléggé meggyőző fölénnyel, 88–68-ra. 

Tippmix Férfi NB I, a 6. fordulóban
Sopron KC–Atomerőmű SE, szombat, 18 óra
Vezeti: Benczur T., Tőzsér D., Jankovics V. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!