Helyzetjelentés

2023.11.30. 11:45

Műteni kell a Paksi FC alapemberét, több hónap kihagyás vár rá

Régi sérülése újult ki a Debrecen ellen lecserélt Silye Eriknek, a Paksi FC balszélsője az előzetes számítások szerint márciusban térhet vissza a pályára.

Teol.hu

Silye Erik (jobbra) nem kerülte el a műtétet

Fotó: Molnár Gyula

Alig több, mint fél óra játék jutott Silye Eriknek a novemberi Debrecen elleni idegenbeli mérkőzésen, amikor egy ütközés következtében megsérült és le kellett cserélni. Utólag kiderült, komolyabb a baj a vártnál, így a Paksi FC balszélsője ma (november 30.) kés alá fekszik, felépülése várhatóan négy hónapot vesz igénybe.

„Igazából a fő eset még visszább nyúlik, egészen a Kisvárda elleni mérkőzésünkig. Akkor egy fejpárbaj után maradtam lenn, és sokan azt hitték, az esés miatt fáj a vállam, de nem. A hátulról érkező lökés a hat éve műtött bal vállamat érte. Valószínű ekkor lazultak fel a régi operáció hegei, a fájdalom viszont elmúlt, és vissza sem tért, így mintha mi sem történt volna, játszottam a kupamérkőzésünkön a Honvéd ellen, majd az MTK elleni bajnokinkon – emlékezett vissza korábbi sérülésére Silye Erik. – Jött aztán a debreceni meccsünk, ahol szintén mindenki azt hitte, rosszul értem talajt, de már előtte meglökték a vállam előrefelé. Ezúttal viszont teljesen kiugrott, akárcsak hat éve, sőt, a porc is leszakadt, ami megsértette a csontos részt. Az MR-vizsgálat után kiderült, új műtét kell, ami komplikáltabb lesz a korábbinál.”

A 27 éves hátvéd ezzel kapcsolatban elmondta, bízik abban, hogy a március végi mérkőzésekre, a bajnokság harmadik körére ismét bevethető lesz.

Silye Erik nyáron érkezett az NB I-től búcsúzó Vasastól, és rögtön alapembere lett új csapatának. Paksi szerelésben tizenkét mérkőzésen játszott (ebből tizenegyszer kezdőként), a Mol Magyar Kupában pedig mindkét találkozón lehetőséget kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!