Labdarúgás

2023.11.01. 14:19

Nagyot fociztak a dunaföldváriak, de a Nyíregyháza jutott be a 16 közé

Az FC Dunaföldvár méltó ellenfele volt az NB II-es Nyíregyházának, amely alaposan megszenvedett a továbbjutásért a Mol Magyar Kupa negyedik fordulójának szerdai meccsén.

Rónai Gábor

Fröhlich Rolandék (kékben) óriásit küzdöttek NB II-es ellenfelükkel szemben, s emelt fővel jöhettek le a pályáról

Fotó: Molnár Gyula

Az időjárás nem akarta elrontani a nagy napot. Szikrázó napsütés és közel húsz fokos hőmérséklet fogadta a dunaföldvári és a nyíregyházi futballistákat, akik a Mol Magyar Kupa legjobb tizenhat közé jutásáról döntő párharcra futottak ki a pályára.

A fél egyes kezdés ellenére legalább hatszázan összegyűltek az egyre szépülő dunaföldvári sporttelepen, s a drukkerek azt láthatták, hogy az NB II-ben második helyen álló Nyíregyháza nem tud mit kezdeni a szervezett Duna-partiakkal. Sőt, az első helyzet a vendéglátó előtt adódott, de Horváth Attila pompás indításából nem lett gól, pedig Görög Gergő két remek csellel tisztára játszotta magát, de aztán ballal a bal felső mellé lőtt. Két percre rá Baki Ákos tört be a tizenhatosra a bal oldalon, de kiváló középre adása után a kapu torkában álló Myke Bouard gyengén találta el a labdát, ami a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. 

Ezzel egy időre el is lőtték a puskaporukat a felek, komoly lehetőséget nem jegyezhettünk fel. Voltak kapu elé belőtt labdák, de veszély egyikből sem alakult ki. A 40. percben aztán Kovácsréti Márk próbálkozhatott szabadrúgásból, 18 méterről, de Vukman Donát nagy bravúrral kiütötte a kapu jobb oldalába tartó labdát. A hajrát megnyomták a nyíregyháziak, de mindig akadt egy földvári láb, vagy fej, amelyik közbe lépett, így a nagyszünetre 0–0-val vonulhattak a felek.

Ez a csapat akkor jut fel az NB I-be, amikor a kavics kivirágzik – vonták meg a konklúziót a földvári érzelmű szurkolók a szünetben, s valóban nem volt valami meggyőző ez a Nyíregyháza az első negyvenöt percben. 

Bátrabban is kezdte a második félidőt a Dunaföldvár, s kis híján meg is szerezte a vezetést, ám Kun László balról, jó tíz méterről leadott, léc alá tartó lövését nagy bravúrral kiütötte Bese Balázs. Az 59. percben jött a válasz: az igazából egyedüliként veszélyt jelentő Kovácsréti két szép csellel tisztára játszotta magát, majd ballal lőtt, de a léc mentett Vukman helyett. Sajnos két percre rá jött, a vendégek gólja, a pár pillanattal korábban beálló Géresi Krisztián kotorta be a labdát a földvári kapuba. 

A sokat nem mutató nyírségiek kényelmes helyzetbe kerültek, mert már nem nekik, hanem a földváriaknak kellett jönniük! Ők pedig jöttek is, Bartha László és Fröhlich Roland sorra vezette a hazai akciókat, nem igazán tudták tartani egyiküket sem, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott.

A 85. percben a nyírségiek tizenegyest kaptak,  de Novák Csanád jobb alsóba tartó lövését Vukman remek vetődéssel kiütötte. A kapusnak nagyon megy ez a „műfaj”, két hete Szekszárdon, az NB III-as bajnoki rangadón is védett egyet. 

A hajrában mindent megtettek az egyenlítésért a hazaiak, de nem jött a gól, pedig a játék képe alapján megérdemelték volna, hogy kiegyenlítsenek. Sőt a győzelem sem lett volna túlzás – nagyot focizott a DFC, amely emelt fővel búcsúzott el a kupasorozattól.

FC Dunaföldvár–Nyíregyháza Spartacus 0–1 (0–0)
Dunaföldvár, 600 néző. v.: Nazsa T. (Horváth R., Ring K.)
Dunaföldvár: Vukman – Görög (Szedmák, 34.), Molnár S., Ladányi V. (Ladányi P., 84.), Gál Sz., Kun – Tóth Á. (Károly B., 84.), Horváth A., Dorogi – Bartha, Fröhlich Roland (Tóth M., 75.). Vezetőedző: Varga Balázs.
Nyíregyháza: Bese – Tamás O., Rjaskó, Baki Á. – Farkas B. (Gresó, 61.), Toma Gy., Sigér Á., Vass P. (Géresi, 61.), Pataki (Hejreczki, 38.) – Kovácsréti (Nagy B., 61.), Myke (Novák Cs., 78.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gólszerző: Géresi (62.). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!