Gála

2023.12.30. 10:09

Dárdai Pál és barátai a véméndi emléktornán futballoztak – képgalériával!

A Hertha BSC vezetőedzője nem feledi gyökereit, az ünnepek idején mindig hazatér a baranyai kis faluba, hogy egy tornával emlékezzen édesapjára.

Rónai Gábor

Dárdai Pálék felett már eljárt az idő, de futballozni még mindig nagyon jól tudnak

Fotó: Makovics Kornel

Már a hatodik emléktorna volt az idei, amelyet a véméndi sportcsarnokban rendeztek, s amelyen pályára lépett a Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál is. Idősebb Dárdai Pál 2017 októberében hunyt el, azóta minden évben megtartják a futballtornát. Most is remek volt a felhozatal, itt volt Márton Gábor, az NB I-es zalaegerszegi futballcsapat vezetőedzője, Bódog Tamás, a Hertha másodedzője, de Kulcsár Árpád, az NB II-es Pécsi MFC vezetőedzője is. 

Dárdai Pált mindenki megölelgette, a helyiek nagyon szeretik és tisztelik a futballistaként és edzőként is nagyot alkotó sportembert. Végülis ő vitte el Véménd jó hírét a nagyvilágba. Készültek a  közös fotók, a szelfik, közben pedig mentek a meccsek. Az, hogy mi lett a torna végeredménye, nem vártuk meg, azt viszont megállapíthattuk a röpke óra alatt, amíg ott tartózkodtunk, hogy a hangulat több mint kiváló. 

Ha ezt idősebb Dárdai Pál fentről látta, biztosan elégedetten mosolygott, hiszen neki is mindene volt a futball, a gyerekei, az unokái, akikkel naphosszat kergette a labdát Pécsett, vagy a berlini ház udvarán. Fia harmadízben ült le a berlini klub kispadjára, amellyel nehezen indította a Bundesliga kettő szezonját, de mostanra nagyon belejöttek a kék-fehérek, akik a hetedik helyen telelnek, s a bajnokságban január 21-én a Düsseldorfot fogadják. A Német Kupában is állnak még a berliniek, akik a negyeddöntőben a Kaiserslauternnel játszanak hazai pályán, január 31-én. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!