Kosárlabda

2023.12.14. 08:04

Djokics a körülményekről és a Gironáról is elmondta véleményét a mérkőzés után

Djokics Zseljko szerint a Girona extrán játszott szerdán, de a Tarr KSC Szekszárd vezetőedzője úgy véli, így sem ledolgozhatatlan a hátrányuk.

Berg Sándor

Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője

Fotó: Mártonfai Dénes

Mint arról beszámoltunk, a Tarr KSC Szekszárd szerdán este 89–77-re kikapott a spanyol Spar Gironától a női Európa-kupa nyolcaddöntőjéért zajló párharc első találkozóján. A sportcsarnok beázása miatt másfél órás késéssel tudott csak elkezdődni az összecsapás, s ez a szekszárdiakat zavarta meg. 

„Nem szeretnék beszélni a körülményekről, hogy miért késett másfél órát a mérkőzés kezdése. Az elmúlt években sokat tettünk azért, hogy ne csak a klubnak, de Szekszárd városának imidzsén is javítsunk – kezdte nyilatkozatát a sajtótájékoztatón Djokics Zseljko. – Az első és a harmadik negyedet sajnálom, akkor sok pontot kaptunk, de mégsem vagyok elégedetlen, mert a Girona extrán játszott, negyven százalékkal dobta a hárompontosakat és kilencvenöttel a büntetőket, ehhez képest tizenkét pont lett a különbség. Több labdaszerzéssel, keményebb és pontosabb játékkal ez a hátrány nem ledolgozhatatlan a visszavágón. Könnyű helyzetben nem leszünk, hiszen vasárnap Diósgyőrben lépünk pályára, ahonnan haza sem jövünk, hanem utazunk Spanyolországba. Köszönjük a szurkolóknak, hogy munkanap ellenére a mérkőzés végéig itt voltak és szurkoltak nekünk”tette hozzá a szakember. 

„Boldog vagyok, hogy a csapat jól reagált a kezdeti nehézségekre és mindkét félidőre nagy energiával jött ki. Természetesen ezzel a győzelemmel még nincs meg a továbbjutás, mert láthattunk, hogy a Szekszárd mindenre tudott reagálni, vissza tudott jönni a meccsbe, úgyhogy nyitott lesz még a jövő heti visszavágó” – fogalmazott Laura Antoja Rovira, a Girona vezetőedzője.

A visszavágót jövő szerdán, 19.15 órától rendezik a katalán városban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!