Kosárlabda

2023.12.20. 21:13

Gironában is tizenkét ponttal kapott ki és búcsúzott Európától a Szekszárd (galéria)

A hazai pályán összeszedett tizenkét pontos hátrány után a Spar Girona vendégeként 63–51-re kapott ki a Tarr KSC Szekszárd, amely így kettős vereséggel búcsúzott az Európa Kupától, ezzel együtt a nemzetközi szerepléstől.

Jacinta Monroe az első félidőben tizenöt pontot dobott, a másodikban egyet sem

Forrás: FIBA

A mérkőzés elején a két vezetőedző került előtérbe, Djokics Zseljko ugyanis a találkozó napján ünnepelte 47. születésnapját, spanyol kolléganőjét, Laura Antoját viszont menesztették a hétvégi, Estudiantes ellen hazai pályán elszenvedett 78–60-as bajnoki vereséget követően.

A találkozó eleje a másodedzőből előlépő Jordi Sargatal együtteséről szólt, amely kihasználva a KSC három perc alatt jegyzet négy eladott labdáját, 9–2-vel kezdett és már tizenkilenc pontra növelte előnyét összesítésben. Gyorsan időt kért a kék-fehérek mestere, nehogy úgy járjanak, mint egy hete Szekszárdon, ahol korán elengedte ellenfelét a csapat. A rövid szünet nyugtatólag hatott Alekszandra Sztanacsevékre, a szerb irányító triplájával utolérték vendéglátóikat (16–16), majd a második negyed elején Jacinta Monroe gól plusz faultjával először vezettek a találkozón. Az amerikai center pillanatai voltak ezek, labdaszerzései mellett a játékrész első hét pontját őt szerezte, amivel az otthon összeszedett hátránya több, mint felét ledolgozta a KSC (18–25).

Alekszandra Sztanacsev az első félidőben remekül játszott
Forrás: FIBA

Megvoltak a lehetőségek Mányoky Rékáék előtt, hogy akár másfél negyed alatt ledolgozzák hendikepjüket, de az a fránya gyűrű mindig a hazaiakkal volt és kifelé pörgött róla a labda. Az egész pályás letámadásra ugyanakkor jól reagáltak a vendégek, akik néhány passz után máris a palánk alatt termettek és elsősorban Monroe pontosságának köszönhetően a félidőre végül három pontos előnnyel mehettek.

A második félidő elején is beragadt a Szekszárd, öt perc alatt csupán Krnjics Szárá dupláját jegyezhettük fel az eredményjelzőn, miközben Ainhoa Lopez vezérletével tizenegy pontot pakoltak fel a spanyolok. Horváth Bernadett egymás után szerzett két triplája szépségtapasz volt a Tarr KSC számára, mert a sok hibát (közte a hét eladott labdát) nem tudták kompenzálni. Az utolsó tíz percben tizennégy pontot kellett volna ledolgozniuk a látogatóknak, de az első félidőben még jól játszó Sztanacsev, Monroe páros a nagyszünet után nulla (!) ponttal zárt – de a többiek is csak tizenhármat dobtak –, így végül kettős vereséggel búcsúzott el az idei nemzetközi kupától a Szekszárd.

Európa-kupa, a 16 közé jutásért, 2. mérkőzés
Spar Girona–Tarr KSC Szekszárd 63–51 (18–18, 17–20, 13–8, 15–5)
Girona, v.: Last (holland), Maret (francia), Langowski (lengyel)
Girona: Ygueravide 7/3, Mendy 8, Canella 6/6, Bertsch 10, TOLO 12. Csere: Magarity 8, LOPEZ 10, Pena 2, Labuckiene
Szekszárd: Sztanacsev 10/6, Boros J., Mányoky 8/6, Westbeld 2, Monroe 15. Csere: Krnjics 10, Horváth Bernadett 6/6, Theodoreán, Miklós M.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 9–2. 8. p.: 16–16. 12. p.: 18–25. 15. p.: 22–25. 19. p.: 32–34. 25. p.: 42–40. 30. p.: 48–46. 32. p.: 50–51. 38. p.: 59–51.
Továbbjutott: a Girona kettős győzelemmel, 152–128-as pontaránnyal

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!