Cselgáncs

2023.12.07. 14:35

Három műszak az atomerőműben, aztán bronzérem az országos bajnokságon

Kovács Botond a Mórahalmon megrendezett verseny végén állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Teol.hu

Kovács Botond remek versenyzés után állhatott fel a dobogóra

Fotó: Beküldött kép

A Csongrád-Csanád vármegyei városban rendezték meg a felnőtt harmadik osztályú országos bajnokságot, amelyen az Atomerőmű SE színeit Kovács Botond képviselte. A 90 kilogrammban induló dzsúdós nem is szerepelt rosszul, hiszen az eredményhirdetésen bronzérmet akasztottak a nyakába. 

Mint arról az ASE a hivatalos honlapján beszámol, Botond jó pár kilót fogyasztott a versenyre, de ez szerencsére nem látszott meg teljesítményén. Első meccsén földharcban leszorításból jutott vazari előnyhöz, majd egy fejen átdobással zárta le a küzdelmet. A következő találkozón egy karfeszítésből kopognia kellet, de a harmadik mérkőzésén taktikus dzsúdóval intésekkel diadalmaskodott. Ezzel biztossá vált, hogy megvan a dobogó. Az utolsó fordulóban egy kiskülső ledöntéssel szenvedett vereséget, de ez egyáltalán nem rontott az összképen.

Végül bronzérmesként zárt az ASE kiválósága, aki három műszakban dolgozik az atomerőműben és mindezek mellett vállalja a kemény edzések terhét. Így különösen értékes és megsüvegelendő országos bajnoki dobogós helyezése – fogalmaznak az oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!