Női futsal

2023.12.11. 14:14

Két gólt és egy pontot ajándékozott ellenfelének a Tolna-Mözs

Két góllal is vezetett, de végül csak egy pontot tartott otthon a 2F-Bau Tolna-Mözs női futsalcsapata a Budaörs ellen az NB I-es bajnokság hétvégi fordulójában.

Berg Sándor

Vámosi Georgina (labdával) találatával még két góllal vezetett a Tolna-Mözs

Fotó: Mártonfai Dénes

Két jó formában lévő csapat találkozott a vasárnap a tolnai sportcsarnokban, hiszen a hazaiak a legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték, a Budaörs pedig három bajnoki óta volt veretlen. Az összecsapás a Tolna-Mözs számára kezdődött jól, már az első percben Krár Edina lesipuskás találatával megszerezte a vezetést, majd nem sokkal később Folk Zsuzsanna és Vámosi Georgina háromszögeléséből utóbbi is betalált.

Néhány vendéghelyzetet leszámítva dominálta az első játékrészt Reveland Zoltán együttese, amely egy újabb találattal vagy fegyelmezett védekezéssel sorozatban harmadik győzelmét arathatta volna. A 37. percig így is nézett ki a mérkőzés, a Pest vármegyeiek nem veszélyeztették Deczki Vanda kapuját, elől viszont nem voltak hatékonyak a társak.

Ezt pedig megbüntette a Budaörs, a tolnai nevelésű Fábián Rebeka szerencsés találatával szépítettek, majd még ugyanabban a percben egy labdaszerzés után egyenlítettek a vendégek. Ezzel mindkét csapat megtartotta veretlenségét, de a Tolna-Mözs inkább két pontot veszített, minthogy egyet nyert volna.

„A szünetben hangsúlyoztam, ha rá tudjuk rúgni a harmadikat, eldől a mérkőzés, de az sem gond, ha nem lövünk több gólt, mert fegyelmezett védekezéssel elkerülhetjük, hogy kapjunk – kezdte értékelését Reveland Zoltán. – A mérkőzés tanulsága az, hogy kétgólos előny nem előny a futsalban, mert bármiből képes gólt találni az ellenfél. Le kell tudni zárni a mérkőzést egy újabb találattal, és akkor nem kerülünk ilyen helyzetbe. Mindezek ellenére a Budaörs minden elismerést megérdemel, hiszen nem adta fel, küzdött, és ez, ha szerencsével is, de siker koronázta” – zárta a vezetőedző.

A tolna-mözsiek számára még egy mérkőzés van vissza az évből, szombaton (!) 17 órakor a DVTK-Vénusz együttesét fogadják.

Női NB I, alapszakasz, 11. forduló
2F-Bau Tolna-Mözs–Budaörs 2–2 (2–0)
Tolna, v.: Petrovics (Rácz Z., Mihálovics)
Tolna-Mözs: Deczki – Bajcsy, Vámosi, Krár, Folk Zs. Csere: Fekete E., Wiesner, Ferencz F., Sajabó, Kiss G., Paranai, Nagy N. Vezetőedző: Reveland Zoltán
Budaörs: Terdik – Tóth K., Majtán, Bozsik, Fábián E. Csere: Wochna, Fábián R. Játékos-edző: Fábián Rebeka
Gólszerző: Krár (1.), Vámosi (9.), illetve Fábián R. (37.), Majtán (37.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!