OTP Bank Liga

2023.12.03. 14:47

Újpesten is győzött a Paks, és őrzi vezető helyét a tabellán (képgalériával)

Könyves Norbert találatára még érkezett válasz újpesti részről, a második félidőben aztán Hahn János is betalált, ezzel a Paksi FC 2–1-re nyert a Szusza Ferenc Stadionban, s maradt az OTP Bank Liga élén.

Berg Sándor

Hahn János (balra) fejes gólja három pontot ért a paksiaknak

Fotó: Koncz Márton

Száz éve, 1923. december 1-jén született az újpesti legenda, a IV. kerületi klub stadionjának névadója, Szusza Ferenc. Az egykori 24-szeres válogatott, négyszeres magyar bajnok – 463 mérkőzésen 393 gólt szerzett – támadó utódai kezdtek aktívabban, de a védők mögé belőtt labdáiknál jól működött a paksi lestaktika. A vendégek is inkább a beadásokban és ívelgetésekben bíztak, inkább kevésebb, mint több sikerrel, így nem nagyon tudott egyik félnek sem értékelhető helyzetet kialakítania.

Mondhatni a semmiből szerzett vezetést a Paks, amikor Lenzsér Bence kiharcolt büntetőjét hosszú VAR-vizsgálatot követően Könyves Norbert magabiztosan értékesítette. És ugyanilyen váratlanul jött az egyenlítés a liláktól, egy perccel később a fiatal Varga Balázs szakadt el védőjétől és csúsztatott a hosszú sarokba.

A gyors gólváltás után ismét visszavettek a lendületükből a csapatok, de a védelmek tettek arról, hogy tartogasson még izgalmakat az első félidő. Előbb Szabó János hozta rá a szívbajt a paksi kispadra, amikor rosszul találta el a labdát, így nagy lehetőséghez juttatva Csoboth Kevint, de lövésébe Szappanos Péter reflexmozdulattal bele tudott nyúlni. Az ellentámadásnál az újpestiek fiatal kapusa rúgott el a labda mellett, de Hahn János nem tudta kihasználni a lehetőséget.

Könyves Norbert büntetőből szerezte a paksiak első gólját
Fotó: Koncz Márton

Fordulás után a paksi gólszerző elégelte meg a langyos játékot, de Könyves lövése jócskán elkerülte a kaput. Nem úgy Hahn János szöglet utáni fejese, igaz, a megcsúsztatott labdát egy méterről kellett a gólvonal mögé juttatnia a támadónak. A sorozatban második bajnokiján eredményes korábbi gólkirály akár triplázhatott is volna, de egyik helyzeténél sem tudott túljárni a kapus eszén.

A hajrában mindent megtett a pontszerzésért az Újpest, de nem volt veszélyben az atomvárosiak győzelme, akik így a 15. forduló után is maradtak az élen. Jövő héten vasárnap 18 órakor a Ferencváros érkezik a Fehérvári útra, de, hogy melyik csapat várja azt a mérkőzést az élről és melyik a második helyről, az a december 6-i Mezőkövesd–Ferencváros bajnoki után derül ki.

OTP Bank Liga, 15. forduló
Újpest FC–Paksi FC 1–2 (1–1)
Szusza Ferenc Stadion, 3078 néző. V.: Berke (Georgiou, Horváth R.)
Újpest: Molnár Zs. – Kastrati, Andzulasz (Hall, 57.), Koszanovics, Tamás K. – Mörschel (Mack, 75.), Onovo, Tajti – Varga B. (Kiss T., 66.), Ambrose (Sasere, 66.), Csoboth (Ganea, 75.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Paks: Szappanos – Lenzsér (Szélpál, 84.), Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Papp K., Mezei, Horváth K. (Földi D., 89.), Osváth – Hahn (Szabó B., 84.), Könyves (Böde, 71.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Varga B. (24.), illetve Könyves (23., 11-esből), Hahn (64.)
Sárga lap: Mörschel (55.), Kastrati (78.), Tajti (90+1.), illetve Lenzsér (37.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!