Darts

2024.01.23. 08:16

Adorján Ádám szállította az Alisca Darts első 2024-es aranyérmét

Adorján Ádám nyerte meg a Vasárnapi Darts Sorozat hétvégi paksi versenyét. A második helyen is egy aliscás, Fehér János végzett.

Teol.hu

Fehér János (balról), Adorján Ádám és Greksa Gábor, a három érmes

Fotó: Alisca Darts

Nem kellett sokat várni arra, hogy megszülessen az Alisca Darts első 2024-es aranyérme. A Vasárnapi Darts Sorozat paksi állomásán összesen harminckilencen álltak a dobóvonal mögé, közte hét szekszárdi versenyző is indult. A legjobb nyolc közé négy aliscás is kvalifikálta magát, s a sors úgy hozta, hogy mindegyik ágon házi rangadók döntöttek a továbbjutásról. 

Fehér János Lénárt Józseffel mérkőzött, és simán, 4–0-ra nyert. A másik ágon Haáz Gergő Adorján Ádámmal csapott össze egy végletekig kiélezett meccsen, amelyen három 180-as is esett, 3–3-as állásnál Adorjánnak 88 pontról, bullal sikerült megnyernie a mérkőzést.. Az elődöntőben Fehér, Greksa Gáboron verekedte át magát (4–0). Adorján pedig Kiss Péter ellen győzött (4–0). 

Következett tehát a házidöntő, ahol a szekszárdi arany már biztos volt. Fehér későn kezdte felvenni a mérkőzés ritmusát, majd sok rontott kiszálló is akadályozta a legek megszerzésében. Adorján 5–1-re nyerte a döntőt, megszerezve az idei év első aranyát az Alisca Dartsnak. A bronzmeccsen Greksa Gábor 4–2-re verte meg Kiss Pétert. 

A végeredmény
1. Adorján Ádám (Alisca Darts)
2. Fehér János (Alisca Darts)
3. Greksa Gábor (Malom DSE)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!