Felkészülési mérkőzés

2024.01.24. 08:15

Bundesliga csapattal meccsel ma Belekben a Paksi FC

Harmadik felkészülési mérkőzését játssza ma Belekben a Paksi FC, magyar idő szerint 15 órakor az osztrák első osztályban (Bundesliga) szereplő FC Blau-Weiss Linz következik.

Berg Sándor

Harmadik edzőmeccsét játssza szerdán a Paksi FC

Forrás: paksifc.hu

Frissítés!

A kétszer negyvenöt perces mérkőzés az eredetileg kiírt 15 óra helyett 15.45 órakor kezdődik.

Az utolsó napjait tölti a beleki edzőtáborban a Paksi FC, de a munkának még közel sincsen vége. Olyannyira, hogy magyar idő szerint ma 15 órakor az osztrák élvonalbeli FC Blau-Weiss Linz ellen újabb felkészülési mérkőzést játszanak az atomvárosiak. Bognár György együttesének ez lesz a harmadik edzőmeccse kint, múlt pénteken a lengyel első osztályban szereplő Pogon Szczecintől előbb 3–0-ra, majd 3–1-re maradt alul.

„Ideális, nyugodt körülmények között készülhetünk, itt csak a futballal kell foglalkoznunk – fogalmazott Papp Kristóf a paksifc.hu-nak, aki szerint az eredmények kicsit árnyalják a képet. – Ott tartunk, ahol ilyenkor kell, úgy érzem, az első játékrészben nem volt gond, ugyanakkor ellenfelünk az első lehetőségéből betalált. A második játékrészben kaptunk pár kontrát, amivel a Pogon tovább növelte előnyét. Jó csapat ellen játszottunk, akik azonnal kihasználták adódó helyzeteiket. Az mindenképpen jó, hogy a hibák most jöttek ki, van időnk elemezni, javítani a bajnokság újraindulásáig” – tette hozzá az első mérkőzésen szerephez jutó középpályás.

A Linz kis csapata következik

Javítási lehetőség az osztrák élvonalban újonc FC Blau-Weiss Linz ellen lesz ma délután. A LASK után a felső-ausztriai város második számú csapata kilencedik helyen áll a tizenkét csapatos Bundesligában, játékoskeretének értékét 7,5 millió euróra becsüli a mértékadóak számító Transfermarkt, ami közel azonos a paksiak értékével (6,8 millió). A portál szerint Gerald Scheiblehner legértékesebb játékosa Tobias Koch, a 22 éves osztrák védekező középpályás piaci értékét 550 ezer euró becsülik, az atomvárosiaknál Szappanos Péter, Kinyik Ákos és Papp Kristóf „ára” a Transfermarkt szerint félmillió euró.

A kék-fehérek két otthoni, alacsonyabb osztályú csapat elleni 6–1-es és 2–0-s győzelmet követően vasárnap érkeztek meg Belekbe, ahol a Paks lesz az első ellenfele. Az atomvárosiak szombatig élvezik a törökországi üdülőparadicsom kényelmét, addig még egy mérkőzést játszanak, pénteken 15 órakor a bolgár első vonalban jegyzett Botev Plovdivval csapnak össze Böde Dánielék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!