Kosárlabda

2024.01.31. 15:02

Svéd válogatottal pótolja távozó légiósát az Atomerőmű

A 26 éves Elijah Clarance érkezik az amerikai Maliek White helyére az Atomerőmű SE-ben. A svéd válogatott hátvéd akár már szombaton a Sopron ellen pályára léphet.

Teol.hu

A svéd válogatott Elijah Clarance Lettországból tette át székhelyét Paksra

Forrás: AFP

Nem sokáig maradt üresen Maliek White helye az Atomerőmű SE-ben, az amerikai kisemberrel való keddi szerződésbontása után a paksi klub szerdán bejelentette Elijah Clarance érkezését.

A 26 éves hátvéd profi karrierjét a német első osztályban kezdte, majd megjárta Hollandiát, Horvátországot, Montenegrót és Lettországot is. A montenegrói Lovcen 1947 gárdájában 19,9 pontot, 4,1 lepattanót és 4,9 gólpasszt átlagolt, ezzel a liga legértékesebb (MVP) és legeredményesebb (Top Scorer) játékosa lett.

Elijah Clarance tagja a svéd válogatottnak is, az olimpiai előselejtezőn négy mérkőzésen 19,3 ponttal, 4,8 lepattanóval és 2,3 gólpasszal segítette átlagosan a csapatot.

„Az elmúlt két vereség után változást kellet eszközölnünk a keretben. Örülök, hogy sikerült Elijah Clarancet szerződtetni, aki több szinten is tapasztalt játékos, hiszen nemcsak a svéd válogatottban, de a Bajnokok Ligájában is szerepelt. Motivált légiós, úgy gondolom, hogy sokat tud majd segíteni nekünk a céljaink elérésében” – indokolta a svéd hátvéd leigazolását Sebastjan Krasovec vezetőedző.

A sorozatban két vereséget szenvedő Atomerőmű SE szombaton 18 órakor az ötödik helyen álló Sopront fogadja a Gesztenyés úton.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!