Labdarúgás

2024.01.09. 08:27

Sípmester Fesztivál: hátulról a harmadik lett a tolnai játékvezetők csapata

A tizennyolcadik helyen végzett a Sípmester Fesztiválon a tolnai játékvezetőkből álló válogatott.

Teol.hu

A Tolna vármegyei sípmesterek csapata a veszprémi fesztiválon

Fotó: Beküldött fotó

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye labdarúgó játékvezető-válogatottja története során először hódította el a Sípmester Fesztivál trófeáját, miután a vasárnap délutáni döntőben 1–0-ra felülmúlta Bács-Kiskun vármegye csapatát. A tolnai válogatott a nógrádiakat és a vasiakat megelőzve a 18. helyen végzett a 20 csapatot felvonultató mezőnyben. A veszprémi tornán négyszáz labdarúgó-játékvezető mérhette össze tudását a Március 15. utcai sportcsarnokban és a Vetési Albert Gimnázium Tornacsarnokában.

A komoly hagyományoknak örvendő, kétnapos tornát a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Veszprém Vármegyei Igazgatósága és a Veszprém Vármegyei Játékvezetői Bizottság rendezte. A 19 vármegye és Budapest játékvezető-válogatottja szombaton négy darab ötcsapatos csoportban kezdte meg a küzdelmeket, majd másnap a helyosztó mérkőzések következtek. A csoportokból az első két alakulat jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba: a bronzmérkőzésen Baranya és Békés találkozott egymással, míg a döntőbe Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg kvalifikálta magát.

A bronzérmet a korábbi négyszeres győztes baranyaiak nyakába akasztották, míg a címvédő békésieknek ezúttal be kellett érniük a negyedik pozícióval. A végső finálé végletekig kiélezett küzdelmet hozott: sokáig úgy tűnt, gól nélküli döntetlen után majd a büntetők fognak dönteni, ám a szabolcsiaknak egy remek akció végén sikerült betalálniuk, amely végül a tornagyőzelmet is jelentette számukra.

Az esemény zárásaként a különdíjakat is kiosztották a vezetők: a legjobb játékosnak Fehérvári Patrikot (Bács-Kiskun) választották, a legjobb kapusnak járó díjat pedig Takács Ákos (Szabolcs-Szatmár-Bereg) nyerte el. A gólkirály Sipos Tamás (Komárom-Esztergom) lett hét találattal, míg a Fair-play díjat a roppant sportszerűen szereplő Pest vármegyei alakulatnak ítélték oda.

A XVII. Sípmester Fesztivál végeredménye:
1. Szabolcs-Szatmár-Bereg, 2. Bács-Kiskun, 3. Baranya, 4. Békés, 5. Fejér, 6. Pest, 7. Budapest, 8. Győr-Moson-Sopron, 9. Heves, 10. Jász-Nagykun-Szolnok, 11. Borsod-Abaúj-Zemplén, 12. Csongrád-Csanád, 13. Komárom-Esztergom, 14. Veszprém, 15. Hajdú-Bihar, 16. Somogy, 17. Zala, 18. Tolna, 19. Vas, 20. Nógrád

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!