Kosárlabda

2024.01.22. 12:10

Studer Ágnessel és Horváth Bernadett-tel harcolhatja ki a magyar válogatott az olimpiai részvételt

Studer Ágnes és Horváth Bernadett is bekerült Székely Norbert szűkített keretébe, akik február 8-11. között kiharcolhatják a magyar női kosárlabda-válogatott olimpiai részvételét.

Studer Ágnes neve is szerepel a soproni olimpiai selejtező szűkített keretében

Fotó: Koncz Márton

Székely Norbert szövetségi kapitány hétfőn délelőtt sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, kik azok a játékosok, akikkel február 2-án megkezdi a felkészülést a selejtezőkre, írja a Magyar Nemzet. Illetve, ez így nem pontos, mert ezen a napon csak az itthon játszó kosarasokkal találkozhat, a légiósok február 6-án edzhetnek először Sopronban, azaz a szövetségi kapitány mindössze két napot dolgozhat együtt a teljes kerettel az első mérkőzésig.

Az ellenfelek nagyon erősek: a világranglistán negyedik Spanyolország, ötödik Kanada és kilencedik Japán – a magyar válogatott az utóbbi néhány évben az ötvenedik helyről nagyot lépett előre, de így is „csak” a tizenkilencedik.

Szekszárdi kötődésűek a keretben

Az olimpiai selejtezőre készülő tizenöt fős keretben találjuk a Tarr KSC Szekszárd irányítójának, Horváth Bernadettnek a nevét, de több olyan játékos is ott lesz Sopronban, aki korábban a kék-fehéreknél pattogtatta a labdát. Ilyen a saját nevelésű Studer Ágnes, aki jelenleg a francia élvonalban szereplő Carolo Basketnél légióskodik, vagy Kiss Virág (Mersin) vagy Goree Cyesha (Győr). A bő keretben ott volt még Boros Júlia és Miklós Melinda, de a két fiatalt végül kihagyta a szövetségi kapitány.

A keretről szólva Székely Norbert elmondta, hogy a tornát megelőző technikai értekezleten kell tizenötről tizenkettőre szűkítenie azt, és menet közben sérülés esetén sem cserélhet. 

A játékoskeret: Kiss Virág, Dombai Réka, Dubei Debóra, Kányási Veronika, Cyesha Goree, Studer Ágnes, Aho Nina, Török Ágnes, Juhász Dorka, Sitku Zsuzsanna, Varga Alíz, Lelik Réka, Horváth Bernadett, Határ Bernadett, Ruff-Nagy Dóra

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!