Kosárlabda

2024.02.18. 19:35

A sereghajtó otthonában kaptak ki Studer Ágnesék

A Flammes Carolo Basket 79–75-ös vereségbe szaladtak bele a Landerneau Bretagne otthonában a francia élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban. Studer Ágnes a vendégek egyik legjobbja volt.

Berg Sándor

Studer Ágnes csapata egyik legjobbja volt a Bretagne ellen

Forrás: Flammes Carolo Basket

Fotó:

Jól kezdte az olimpiai selejtezők utáni első bajnoki mérkőzését a Carolo, amely 12–10-nél még vezetett a sereghajtó otthonában, a második negyed elején viszont gyorsan tízpontos hátrányba került (19–29). A nagyszünet után faragtak hátrányukon Studer Ágnesék, akik 52–50-nél egy labdabirtoklásnyi különbségre jöttek vissza, de fordítani nem, csak a végén kozmetikázni tudtak az eredményen.

A magyar válogatott szekszárdi nevelésű irányítója kezdőként szűk huszonnégy perc játéklehetőséget kapott, ez alatt 7 pontot (2/2 dupla, 1/4 tripla), 3 lepattanót és 9 gólpasszt jegyzett, valamint szerzett egy labdát is.

A bretagne-i gárda legutóbbi öt mérkőzéséből a negyediket nyerte, ezzel elmozdult a tabella utolsó helyéről. A hét győzelem mellett kilencedik vereségét elkönyvelő Carolo visszacsúszott a hetedik, de továbbra is felsőházi rájátszást érő pozícióba a tizenkét csapatos bajnokságban. Studerék jövő héten szombaton a listavezető és Euroliga-negyeddöntős Villeneuve d'Ascq együtteséhez látogatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!